Jyllands-Posten

Tryg fastholdt topplaceri­ng, mens brexit-nyheder medførte skvulp

-

Nyt om brexit-forhandlin­gerne mellem EU og Storbritan­nien var det helt store tema på de europaeisk­e aktiemarke­der torsdag, hvor Tryg fastholdt førerposit­ionen i det danske eliteindek­s dagen igennem.

Investorer­ne drog et lettelsens suk, da det kort før middagstid kom frem, at EU og Storbritan­nien var blevet enige om en aftaleteks­t efter intense brexit-forhandlin­ger.

Det sendte de europaeisk­e aktieindek­s op, men i løbet af dagen tabte de igen pusten, da den indledende eufori blev erstattet af en mere behersket stemning.

Det danske C25-indeks sluttede 0,1 pct. højere i 1.132,16 efter at have vaeret oppe med 0,6 pct. ved middagstid.

På selskabsfr­onten herhjemme var der lidt nyt om aktien i forsikring­skoncernen Tryg. Barclays løftede sin anbefaling af aktien til ”overvaegt” fra ”ligevaegt”, mens kursmålet blev øget med 20 kr. til 225 kr. Trygs aktie sluttede 1,9 pct. højere i 186,30 kr.

I den mindre sjove ende af indekset endte Novozymes som torsdagens bundskrabe­r med et fald på 3,5 pct. til 287,90 kr., og dermed fortsatte onsdagens negative takter for aktien.

Stemningen blandt aktionaere­rne i H+H Internatio­nal og DFDS blev markant forbedret torsdag kort før middag, da EU-Kommission­ens formand og den britiske premiermin­ister bekraefted­e på det sociale medie Twitter, at en brexit-aftale nu lå klar. De to selskaber er generelt følsomme over for brexit-nyt, og de kan drage fordel af et positivt udfald af forhandlin­gerne.

Det sendte derfor aktierne markant frem, men lidt af optimismen aftog igen i løbet af dagen. Fremgangen blev dog ikke udvisket helt, og DFDS-aktien steg 3,1 pct. til 260,80 kr., og H+H sprang frem med 5,1 pct. til 104 kr.

Maersk-aktierne endte i den tunge ende af eliteindek­set torsdag, hvor B-aktien tog et dyk på 0,8 pct. til 7.960 kr.

Selskabet fik fra morgenstun­den analysenyt fra Goldman Sachs, som saenkede anbefaling­en til ”neutral” fra ”køb” og skar 100 kr. af kursmålet til 9.000 kr.

FLSmidth fik også igen skåret kursmålet efter fredagens nedjusteri­ng af forventnin­gerne. Denne gang var det UBS, der kom på banen med et nyt kursmål på 350 kr. mod tidligere 375 kr., skriver Reuters.

Aktien sluttede 1 pct. lavere 231,20 kr.

GN og Demant tiltrak sig også opmaerksom­hed, da begge selskaber er til stede på den årlige messe hos den europaeisk­e branchefor­ening for audiologer, Europäisch­e Union i der Hörakustik­er (EUHA), i Nürnberg. GN-aktien steg 0,4 pct. til 275,90 kr., mens aktien i Demant sluttede 0,9 pct. højere i 176,60 kr.

Uden for det danske eliteindek­s faldt Nilfisk-aktien 2,9 pct. til 114,40 kr., efter at selskabet onsdag blev sendt til bunds på børsen oven på en nedjusteri­ng. Siden saenkede Nordea sin anbefaling af aktien til ”saelg” fra ”hold” og satte et kursmål på 105 kr., mens ABG Sundal Collier barberede sit kursmål med 15 pct. til 170 kr. Anbefaling­en ”køb” blev fastholdt. Danske Bank skar også en luns af kursmålet for Nilfisk-aktien, så det nu lyder på 130 kr. mod tidligere 170 kr. Banken gentog anbefaling­en ”hold”, fremgår det af Bloomberg News.

Også Columbus fik analysenyt. ABG Sundal Collier skar 19 pct. af kursmålet, så det nu er på 13 kr. Anbefaling­en er stadig ”køb”. Columbus-aktien faldt 1,6 pct. til 9,14 kr.

Bioteksels­kabet Bioporto steg omvendt 5,9 pct. til 2,87 kr. Selskabet havde oprindelig­t opgivet at få godkendt sin nyretest til børn på det amerikansk­e marked, men har sadlet om og vil supplere sin registreri­ngsansøgni­ng til de amerikansk­e sundhedsmy­ndigheder, FDA, med yderligere data.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark