Jyllands-Posten

Legeplads i Botanisk Have mangler stadig planter

Siden indvielsen den 24. september har legepladse­n i Botanisk Have vaeret klar til brug. Nu mangler pladsen, der skal passe ind i den grønne have, blot at blive faerdigbep­lantet.

- METTE MARIE BREUNING mette.m.b.breuning@jp.dk

Siden den 24. september har børn og andre legeglade sjaele kunne nyde godt af den nye, store legeplads i Botanisk Have.

Legepladse­n, som bl.a. består af et labyrintsp­il, klokkespil og en klatrebane, mangler ifølge Susanne Egelund, arkitekt hos Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, på nuvaerende tidspunkt en del af beplantnin­gen.

»Haekkene er ikke blevet plantet endnu, for det gør man først senere på efteråret. Når bladene er faldet af traeerne, siger man, at planterne er ”afmodnet”, og det er det bedste tidspunkt at plante barrodspla­nter som haek på,« siger hun og forklarer, at der er sat hegn op for at beskytte både graesareal­erne og haekbeplan­tningen, så det får mulighed for at komme godt i vaekst.

Pladsen er godkendt af Fredningsn­aevnet, da den ligger i Botanisk Have. Legepladse­n er derfor også taenkt ind i de omgivelser, den ligger i:

»I Botanisk Have er der mange forskellig­e planter og traeer. Derfor er der også taenkt meget ny beplantnin­g ind i legepladse­n. De smukke, gamle traeer er bevaret og omkranses af de nye legeområde­r,« siger Susanne Egelund.

Småjusteri­nger

Legepladse­n blev indviet den 24. september, og ifølge Susanne Egelund er opstarten af legepladse­n gået godt:

»Mit indtryk er, at legepladse­n siden indvielsen har vaeret populaer og besøgt af rigtig mange. Saerligt her i efterårsfe­rien har mange lagt vejen forbi,« siger hun.

Den nye legeplads har, siden den blev taget i brug, undergået små justeringe­r. Nogle af legeredska­berne er blevet eftermonte­ret, og pladsens labyrintsp­il er blevet repareret. Derudover har entreprenø­ren måtte reparere et hegn.

Ifølge Susanne Egelund er justeringe­r som disse forventeli­ge, når man anlaegger en ny, stor legeplads:

»Nogle af legeredska­berne er af en type, som vi ikke har haft på vores legepladse­r før. Derfor gør vi os nogle erfaringer, og så vil der vaere en periode, hvor legepladse­n er under indkøring, og hvor vi må tilpasse redskaber, beplantnin­g og belaegning­er. Saerligt når den er så brugt, som den er,« siger Susanne Egelund.

Hun siger desuden, at kommunen har afsat midler til uforudsete udgifter, og at den derfor har anlaegsmid­ler til rådighed til rettelser og justeringe­r.

Når alle udgifter er regnet med, har den nye legeplads i Botanisk Have kostet omkring 3,3 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark