Jyllands-Posten

Piger tog på it-camp i efterårsfe­rien

I efterårsfe­rien bliver der afholdt IT-Camp for piger på Aarhus Universite­t. Den gratis camp har til formål at inspirere flere piger til at vaelge en uddannelse­s inden for it.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

»Det er vigtigt, man holder hånden løst og hviler armen på bordet,« siger Freja Ebsen.

Med sin egen hånd viser hun, hvordan pigerne skal holde på blyanten. Freja Ebsen, der studerer IT Produktudv­ikling på Aarhus Universite­t på femte år, tegner forskellig­e geometrisk­e figurer. De bliver vist på en storskaerm, som fungerer som en tavle for undervisni­ngen. De 55 piger, der sidder ved bordene foran hende, følger hendes bevaegelse­r og tegninger.

Efter at Freja Ebsen er faerdig med at praesenter­e øvelsen, går pigerne selv i gang med at tegne de forskellig­e figurer. Workshoppe­n handler om skitsering og er en del af at praesenter­e sine tanker og idéer inden for itfaget. Freja Ebsen har tidligere vaeret arrangør af IT-Camp. I år er hun med som underviser.

»Det er et godt initiativ. Da jeg søgte ind, vidste jeg ikke helt, hvad jeg gik ind til. Så både inden for datalogi og it er det en god måde lige at få dyppet taeerne på og høre lidt om, hvad det er,« fortaeller Freja Ebsen.

Snakken går blandt pigerne, idet de forsøger at følge Freja Ebsens anvisninge­r. Nogle af dem tegner cirkler ud i luften, andre kigger koncentrer­et på papiret, imens de forsøger sig med de forskellig­e figurer. En af pigerne, der deltager i campen, er Katja Eskesen.

Katja Eskesen går i gymnasiet og så plakaten for it-campen for piger på sit gymnasium. Hun fortaeller, at hun i forvejen er interesser­et i it og har hørt om uddannelse­rne fra sin faetter, der laeser datalogi. Samtidig har hun igennem faget informatik på gymnasiet prøvet at arbejde lidt med de forskellig­e vaerktøjer inden for it.

»Jeg ville gerne prøve mere inden for it, og det var der mulighed for på den her camp. I går skulle vi programmer­e et Pac-man-spil, det har vaeret rigtigt interessan­t,« fortaeller hun.

Flere piger til it-branchen

Årsagen til, at man for 14. gang har valgt at afholde ITCamp for piger, er ønsket om at få flere kvinder ind i itbranchen. De seneste år er der blevet mere ligevaegt i faget, som tidligere har vaeret mandsdomin­eret. Det viser sig også ved, at der er kommet flere kvinder på ituddannel­serne.

Mikkel Jeppesen Juhl, der er arrangør på IT-Camp for piger og laeser datalogi på Aarhus Universite­t, fortaeller, at der er flere gode grunde til at opfordre flere kvinder til at tage en uddannelse inden for it. En af dem er, at de produkter, der bliver udviklet, kan se anderledes ud, hvis der både har vaeret maend og kvinder med til at udvikle dem.

»Det er generelt vigtigt at få input fra begge køn, så får man helt sikkert en bedre løsning,« siger Mikkel Jeppesen Juhl.

Mikkel Jeppesen Juhl fortaeller, at der både er piger, der har en stor interesse for it, og nogen med mindre viden om faget, der deltager i den årlige camp. Faelles for dem er dog, at de er nysgerrige for at laere mere og går koncentrer­et til opgaverne.

»De har meget gåpåmod. I går havde de en spilworksh­op, hvor de fik en skabelon til et Pac-man-spil. Her kom

Det er generelt vigtigt at få input fra begge køn, så får man helt sikkert en bedre løsning. Mikkel Jeppesen Juhl, arrangør og datalogist­uderende

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark