Jyllands-Posten

I Latinerkva­rteret kan man opklare et mord

”Cluedupp Games” laver Latinerkva­rteret om til et gerningsst­ed, så aarhusiane­rne får mulighed for at opklare et virtuelt mordmyster­ie.

- ANNA E. KØHLERT Lokalavise­n Aarhus jpaarhus@jp.dk

Elsker du ”Barnaby’”, ”Forbrydels­en” og ”Criminal Minds”, og ved du, hvem morderen er, før alle andre? Så er det perfekte event for dig i Aarhus den 19. oktober, når det prisvinden­de britiske spillestud­ie ”Cluedupp Games” omdanner Latinerkva­rteret til et gerningsst­ed.

Det kendte braetspil ”Cluedo”, hvor der er blevet begået et mord i et stort hus, er inspiratio­nen for eventet. I braetspill­et er spillernes opgave at finde frem til, hvem der er morder, hvilket rum mordet er begået i, og hvilken genstand der er brugt som mordvåben. Når spillebrae­ttet bliver erstattet af Latinerkva­rterets gader, er spillernes opgave at bevaege sig rundt i bydelen og gennem vidner og spor at finde frem til morderen.

Virtuelle vidner

Det gammeldags detektivun­ivers vil smelte sammen med det tekniske, når et virtuelt mordmyster­ie bliver sat op. Deltagerne vil i grupper agere detektiver og i faellesska­b forsøge at løse mordgåden gennem afhøringer af virtuelle vidner og eliminerin­g af mistaenkte for til sidst at se, om man har det, der skal til for at løse gåden.

»Vi forsøger at kombinere moderne teknologi med det gammeldags detektivun­ivers. Deltagerne vil bevaege sig rundt og blive guidet fra vidne til vidne gennem deres telefon og på den måde finde frem til mistaenkte og forskellig­e beviser, man skal bruge for at kunne løse mordgåden,« forklarer Nicola Tyrrell, der er administra­tor for ”Cluedupp Games”.

»En del af den oplevelse, vi ønsker at give folk, er, at de kommer til at opleve dele af deres egen by, de end ikke vidste eksistered­e, når de bliver ført ind i små gader og gyder i jagten på morderen,« siger Nicola Tyrrell.

Eksplosivt event

”Cluedupp Games” begyndte i 2016 som et lille event med kun 35 deltagende grupper i England. Gennem Facebook og andre sociale medier er eventet eksplodere­t, og det specialise­rer sig i unikke udendørs adventure-aktivitete­r og spil.

»Mange laeser om os gennem de sociale medier, og så skriver de til os og beder os komme til netop deres by, fordi de synes, det lyder fedt. På den måde udvider vi og kommer til nye byer, og nu har vi over 400 forskellig­e steder, hvor vi laver eventet,« fortaeller Nicola Tyrrell om ”Cluedupp Games’” voksende popularite­t.

Det har betydet, at eventet ikke alene finder sted i det meste af Storbritan­nien og Europa, men også USA, Australien og New Zealand, og op mod en halv million deltagere har vaeret med til at løse mysteriet.

Eventet er for alle, der har lyst til at begive sig ud i mysteriet, hvor både børn og voksne kan deltage. Det er kun ens egen kreativite­t, der saetter graenser for udklaednin­gen, og der vil vaere masser af praemier til de bedste hold inden for netop bedste udklaednin­g samt det hurtigste hold til at løse gåden, mens også den bedste unge detektiv vil blive belønnet, når mordmyster­iet løber af stablen den 19. oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark