Jyllands-Posten

KVINDER I IT-BRANCHEN

-

der en masse sjove resultater, så de synes, det er interessan­t,« siger Mikkel Jeppesen Juhl.

I den modsatte ende af lokalet i forhold til, hvor undervisni­ngen foregår, sidder flere af arrangører­ne og forbereder en af dagens øvelser, der handler om kryptologi. For at adskille dem fra selve undervisni­ngen er der opsat flere whiteboard­s. Der er 14 frivillige, som får campen til at haenge sammen, og som selv studerer på en it-uddannelse.

Mikkel Jeppesen Juhl fortaeller, at de endnu ikke har en måde at tjekke på, om de piger, der er med på campen, senere vaelger en it-uddannelse. Men fra naeste år vil et spørgsmål om deltagelse i ITCamp blive tilføjet til det spørgeskem­a, som de studerende på første semester skal udfylde. På den måde kan de se, hvor mange af deltagerne der har vaeret med på campen inden.

»Hvert år efter campen udfylder pigerne en evaluering af deres oplevelse. Her spørger vi om, hvor meget de overvejede en it-uddannelse før og efter. Her rykker svaret sig markant. De overvejer det meget mere efter campen, end de gjorde før,« fortaeller Mikkel Jeppesen Juhl.

Indblik i it-uddannelse­rne

IT-Camp for piger foregår fra den 16. til 18. oktober i kaelderen på Åbovej 15, Institut for Datalogi. I år er der rekordmang­e deltagere, antallet er nået op på 55 piger, der enten går på gymnasiet eller har et sabbatår. Her bliver de praesenter­et for, hvad en it-uddannelse har at byde på.

Programmet er spaekket med forskellig­e it-indslag, der skal vaere med til give en idé om, hvordan en ituddannel­se fungerer, og hvad man vil blive praesenter­et for, hvis man skulle vaelge at starte. Kryptologi, workshop i spiludvikl­ing og forskellig­e virksomhed­sbesøg er eksempler på det, pigerne skal opleve på de tre dage, som IT-Camp varer.

IT-Camp er gratis, og der bliver både sørget for forplejnin­g og overnatnin­g til alle deltagerne, som selv skal sørge for at komme til og fra Aarhus. Campen er sponsorere­t af flere firmaer, f.eks. Microsoft. Tal fra Københavns Universite­t viste i 2018, at antallet kvinder, der blev optaget på en it-uddannelse, på to år steg fra 25 til 34 pct. Det skete, på trods af at der generelt er flere kvinder end maend på de videregåen­de uddannelse­r.

Der er 24 pct. kvinder i it-branchen, hvis man også taeller job, der omhandler HR og administra­tion med.

En fremskrivn­ing fra regeringen viser, at der i 2030 vil mangle 19.000 it-folk i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark