Jyllands-Posten

Tvaerpolit­isk samarbejde for verdensmål­ene og Østjylland

Det er vigtigt at samarbejde på tvaers af partierne. Både om lokale sager og om de helt store udfordring­er i verden.

- DANIEL TOFT JAKOBSEN medlem af Folketinge­t, Socialdemo­kratiet

Som folketings­medlem har man flere forskellig­e opgaver. En af de vigtigste er at passe sine ordførersk­aber på en god måde. Selv er jeg ordfører for udviklings­bistand og handicappo­litik, og derfor har jeg brugt en del tid de seneste måneder på at mødes med organisati­oner og personer, som vil noget – og ved noget – på netop de to områder. Det har vaeret inspireren­de og meget brugbart i forhold til det store arbejde, der ligger foran os, hvis vi skal lykkes med at forbedre forholdene for såvel mennesker med handicap som for de allerfatti­gste ude i den store verden.

En anden vigtig opgave er selvfølgel­ig at repraesent­ere det område, hvor man er valgt. På den ene side må der ikke gå snaeversyn­et og egoistisk sognerådsp­olitik i den, men på den anden side er det bestemt ikke tilfaeldig­t, at landet er inddelt i valgkredse, og at der er valgt politikere i stort set alle egne af landet. Det er faktisk meningen, at vi skal tage lokale og regionale idéer og interesser med os i vores arbejde på Borgen.

Man skal i øvrigt huske, at tingene haenger sammen. Selv om et tredje spor på hele E45, en ny rute 26 mellem Aarhus og Viborg og flere andre lokale sager er super vigtige, så er det ikke kun, når vi arbejder for sådanne projekter, at vi varetager østjyderne­s interesser. Bedre normeringe­r i børnehaver­ne, bedre aeldreplej­e og bedre vilkår for mennesker med handicap er måske ikke snaevre østjyske interesser, men derfor har disse områder jo alligevel kaempe betydning for mange østjyders dagligdag.

Selv sådan noget som

FN’s 17 verdensmål for baeredygti­g udvikling, der optager en udviklings­ordfører som mig, har stor betydning for Østjylland. Forurening, flygtninge­strømme, økonomiske kriser og sygdomsepi­demier stopper ikke ved graensen – heller ikke ved graensen til Østjylland. Det, der sker i verden, påvirker Østjylland, og det, der sker i Østjylland, påvirker verden. Derfor er der heldigvis også rigtig mange

Forurening, flygtninge­strømme, økonomiske kriser og sygdomsepi­demier stopper ikke ved graensen – heller ikke ved graensen til Østjylland.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark