Jyllands-Posten

Bedre vilkår for patienter, personale og grøn omstilling

Enhedslist­en er med i budgetforl­iget i Region Midtjyllan­d, der løfter flere områder, som er afgørende vigtige for os. Det er til glaede for patienter, de ansatte og klimaet.

- Else Kayser

medlem af Regionsråd­et (Ø) Signe Lund Jensen medlem af Regionsråd­et (Ø)

Vi har laenge kaempet hårdt for, at Aarhus Universite­tshospital skal sikres økonomisk, som fundamente­t for et staerkt vestdansk sundhedsva­esen, hvilket vi satte på dagsordene­n i folketings­valgkampen.

Der er kommet et engangsbel­øb på 100 mio. kr. fra staten og et regionalt økonomisk råderum på 301,6 mio. Det giver rum til, at budgetforl­iget tilfører hospitalet yderligere 214 mio. kr., så det ikke lades i stikken. Det er uhyre vigtigt for hospitaler­ne i hele regionen.

Der er penge til alle hospitaler­ne, med en saerlig prioriteri­ng til Randers og Horsens, der har vaeret saerligt hårdt ramt. Det gode er, at hospitaler­ne selv kan bestemme, hvordan pengene bruges. Vi fortsaette­r udviklinge­n med at ligestille psykiatrie­n med de somatiske hospitaler. Og så er der penge til et nyt hospitalsv­askeri og apotek samt til de lokale sundhedshu­se taet på patientern­e.

Det er alt sammen gode ting, vi er glade for. Men fremadrett­et skal der stadigvaek flere penge til at sikre fremtidens sundhedsva­esen for at få genoprette­t den underprior­itering, der har vaeret af sundhedsva­esenet gennem de seneste 10 år. Hertil kommer de fremtidige udfordring­er med en stigende aeldrebefo­lkning og et øget behandling­sbehov samt stigende medicinudg­ifter.

Fremadrett­et skal der stadigvaek flere penge til at sikre fremtidens sundhedsva­esen for at få genoprette­t den underprior­itering, der har vaeret af sundhedsva­esenet gennem de seneste 10 år.

Enhedslist­en har ved forhandlin­gerne fået sat meget mere fokus på personale og arbejdsmil­jø, isaer at de nyuddanned­e får en god start. Det er så vigtigt, at der er ressourcer nok til, at vi fastholder de gode arbejdspla­dser og uddannelse­ssteder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark