Jyllands-Posten

Talenttrae­ner: »Svaert at se, hvor vi skal gøre ondt på dem«

Bakken Bears skal fredag møde sit eget talenthold Elite Basket Academy Aarhus (Ebaa). Talenthold­ets traener levner ikke sine spillere mange chancer, men han glaeder sig alligevel til udfordring­en.

- PHILIP BØGELUND SELMANN sport@jp.dk

Talenthold­et Elite Basket Academy Aarhus (Ebaa) er gået fra banen uden en sejr i holdets første tre kampe i Basketliga­en. Og det bliver formentlig ikke aendret i kamp fire, hvis man spørger aarhusiane­rnes cheftraene­r, Mads Sigersted.

Her venter de forsvarend­e danske mestre fra Bakken Bears, og selv om bjørnene har sagt farvel til et par profiler forud for saesonen, bliver de stadig en stor mundfuld, mener Ebaa’s cheftraene­r.

»Jeg kan ikke se mange steder på banen, hvor vi er bedre end dem. Hverken individuel­t, som hold eller taktisk. Bakken Bears har ikke nået sit fulde potentiale, og de arbejder rigtig hårdt på at tage gruppen op på det naeste niveau. Derfor skal de bruge kampen mod os til at give den fuld gas. Jeg tror ikke, at de tager foden af pedalen, fordi vi er Ebaa, og det er lidt synd for os, hvis de spiller til. De rammer os for fulde skrald,« siger Mads Sigersted.

Bakken Bears har vundet sine første tre kampe i saesonen og topper Basketliga­en sammen med Horsens IC. Derfor levner Mads Sigersted heller ikke Ebaa mange chancer for at drille klubbens storebror.

»Det bliver en vanskelig kamp for os, og det er svaert at se, hvor vi skulle kunne gøre ondt på dem. Men for os gaelder det om at spille på den rigtige måde og med den rette energi. Det er et spørgsmål om at gå i krig på banen og holde sig til vores aftaler. Hvis vi bryder ud af dem, går det helt galt. Kan vi omvendt koncentrer­e os gennem hele kampen, kan vi godt gøre en god figur,« fortaeller han.

For gode til at spionere

Ebaa fungerer som talentakad­emi for Bakken Bears. De to aarhusians­ke mandskaber deler hjemmebane og traeningsl­okaler. Det haender også, at holdene deler ressourcer eller traenere, når det giver mening. Mads Sigersted understreg­er dog, at der stadig er tale om to forskellig­e hold, når det gaelder taktik og forberedel­se til kampe.

»Vi er dybt involveret i hinanden, men jeg synes bestemt ikke, at det giver nogen interessek­onflikter. Der er så stor niveaufors­kel, at jeg ikke kan se, hvordan vi kan aflure noget til traening. Der skal mere til, før vi kan slå dem ved at kigge efter,« siger Mads Sigersted og uddyber:

»I starten var det en smule mystisk at spille i samme raekke. Men det taenker vi ikke over mere. Vi prøver at vende det til noget positivt og se på, hvor vi kan laere af Bears-spillerne. Der er meget at spejle sig i for de unge til traening, i vaegtrumme­t og kulturmaes­sigt.«

Nørderi og gode laerepenge

Mads Sigersteds mandskab går altid på banen for at vinde. Det er der ingen tvivl om, siger han. Nogle af modstander­ne bliver dog for stor en udfordring for Ebaa. Holdets fokus bliver i stedet at opfylde en raekke delmål udstedt af traenertea­met.

»I sidste kamp scorede Horsens IC mange point imod os. I løbet af ugen skal vi derfor arbejde med delmål for forsvaret til kampen mod Bakken Bears. Der er mange forskellig­e situatione­r, hvor vi kan gå ind og nørde, hvordan vi kan løse forskellig­e forsvarssc­enarier,« siger Mads Sigersted.

Sidste år endte Ebaa som den bedst placerede Pro-Bklub, da aarhusiane­rne sammenlagt sluttede som nummer

Jeg tror ikke, at de tager foden af pedalen, fordi vi er Ebaa, og det er lidt synd for os, hvis de spiller til. Mads Sigersted, cheftraene­r for talenthold­et Elite Basket Academy Aarhus (Ebaa)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark