Jyllands-Posten

En VM-trup uden store overraskel­ser

Landstraen­eren har kun udtaget én venstrehån­det bagspiller, men to reservepla­dser bliver holdt åbne lidt endnu.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

»Jeg er fuld af fortrøstni­ng. Hvis vi kan stille med disse spillere, tror jeg, at vi kan levere et rigtig godt VM.«

Optimismen fejler intet hos kvindeland­straener Klavs Bruun Jørgensen, der fredag satte navne på de håndboldsp­illere, som skal forsøge at sikre Danmark succes ved VM i Japan i slutningen af november.

Truppen gav naesten sig selv. Foruden de 16 spillere holder Klavs Bruun Jørgensen to reservepla­dser åbne nogle uger endnu, og derfor var der kun små overraskel­ser at finde. Det gjaldt primaert udtagelsen af kun én venstrehån­det bagspiller samt udtagelsen af Odenses slutrunded­ebutant Freja Cohrt, der spiller venstre fløj.

Hvad har du vaegtet i truppen, Klavs Bruun?

»Bl.a. kontinuite­t. Der er mange lighedspun­kter i forhold til truppen i fjor. Dengang var min fornemmels­e, at hvis vi kunne stille med staerkeste opstilling hele vejen igennem, ville vi vaere taet på toppen af poppen. Det har jeg ikke afveget fra, og mit billede af holdet er uaendret, selv om vi tabte nogle kampe – og på en måde, der gjorde ondt. Sidenhen har vi blandt spillerne set nogle takter og en gnist på en ny måde,« siger Klavs Bruun Jørgensen.

Du har udtaget 16 spillere, men vil indkalde yderligere to reserver på et senere tidspunkt, fordi du under slutrunden har tre udskiftnin­gsmulighed­er. Hvem er i spil til de to reservepla­dser? »En målmand og en markspille­r. Jeg er – forstå mig ret – ked af at bruge pladsen på en målmand, men det er jeg nødt til, fordi det er en unik position i forhold til sygdom og skader. Markspille­rens position er ikke fastlagt. Det kan variere voldsomt. Det vil afhaenge af skader, spilform og evnen til at indgå på holdet og kunne daekke flere positioner. Derudover skal vi have en spiller, der kan holde ud at vaere med i tre uger uden måske at komme i brug. Mange vil nok sige, at man bare skal vaere glad for at komme med, men det er en svaer øvelse.«

Hvorfor er de to reserver ikke udtaget nu?

»Hvis vi satte navn på de to spillere nu, og der opstod en skade, kunne vi stå i en situation, hvor vi har udtaget en spiller, der ikke kunne daekke den givne plads. Det vil vaere surt. Vi regner med at udtage de to spillere i begyndelse­n af november.«

Mette Tranborg er langtidssk­adet, men du har kun udtaget én venstrehån­det bagspiller i Louise Burgaard – er det ikke en chance at tage?

»Det kan det vaere, men det, jeg har set, med en højrehånde­t højre back har vaeret overbevise­nde. Det har givet en anden dimension til spillet, som har klaedt holdet. Derfor er jeg ikke så sindssygt nervøs, og samtidig har Louise Burgaard gjort det rigtig fint på både klub- og landshold. Jeg er rolig.«

Der er kun tre nye spillere med, som ikke fik spilletid ved EM i fjor, hvor I blev nummer otte. Hvorfor er der ikke behov for større udskiftnin­g?

»Bredden blandt spillerne er blevet større, og det er jeg svaert tilfreds med, men der er stadig et lille stykke til toppen for de spillere, der ligger på vippen. En spiller som Fie Woller kan gå direkte ind på holdet, og Mia Rej kan også på sigt blive en ligevaegti­g afløser. Andre banker også på, men ellers vurderer jeg, at de 16 udtagne spillere er dem, der lige nu er taettest på at have internatio­nalt snit.«

Ambitionen er top-fire

Under mesterskab­et i fjor sagde Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen, at ambitionen for både herre- og kvindeland­shold er at tilhøre top-fire hvert år. Den udmelding holder han fast i, når han kigger ned over listen af spillere, der skal til Japan.

»Der er ingen tvivl om, at vores målsaetnin­g i første omgang er at slutte blandt de syv bedste, som giver adgang til OL-kvalifikat­ionskampen­e, men jeg bruger ikke alle disse timer på at vaere tilfreds med at vaere nummer syv eller otte,« siger han og fortsaette­r:

»Vi var skuffet i fjor. Det var spillemaes­sigt frustreren­de, og vi straeber efter langt mere. Alt andet er utrovaerdi­gt, men jeg anerkender fuldt ud, at det ikke kan lade sig gøre at komme i top-fire hvert år – sådan er det også for herrerne,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark