Jyllands-Posten

Ny chef: »Vi skal forbedre Fords andel af markedet for personbile­r«

Frank Skjaerbaek Pedersen er blevet adm. direktør for Ford Motor Company i Danmark. Han har tidligere arbejdet for Peugeot og Toyota.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Frank Skjaerbaek Pedersen købte som 18-årig sin første bil. Det var en rød Fiat 128 Coupé årgang 1972, og selv om køretøjet var slidt, anbefalede en mekaniker ham at købe.

»Dengang vidste jeg ikke bedre,« konstatere­r den 52-årige Frank Skjaerbaek Pedersen.

Han er blevet adm. direktør for Ford Motor Company i Danmark, hvor han har arbejdet sammenlagt 13 år. Han var tidligere salgschef og har afløst finske Janne Kämäräinen. I løbet af karrieren har Frank Skjaerbaek Pedersen vaeret ansat i Peugeot Danmark og hos Toyota Financial Services.

Da han købte sin første bil, forestille­de han sig ikke, at karrieren skulle foregå i bilbranche­n. Han drømte om at blive revisor som sin mor. Snart fandt han dog ud af, at salg og forretning­sudvikling var mere spaendende end revision og rådgivning.

Han har kørt i firmabil siden 1993 og haft i gennemsnit et par biler i løbet af et kalenderår. Han peger på design og teknologi som nøgleord for hans glaede over et køretøj:

»Jeg er for øjeblikket glad for en feature som adaptiv fartpilot, hvor bilen automatisk holder afstand til køretøjet foran.«

Han voksede op i kvarteret Rosenhøj i Hvidovre med to yngre søstre, sin mor og sin far, der som vognmand kørte i fast rutefart mellem Sjaelland og Jylland. For Frank Skjaerbaek Pedersen er den primaere destinatio­n Ballerup, hvor Ford Motor Company har hovedsaede som serviceorg­an for 59 Ford-forhandler­e.

Under heftig udvikling

I Ballerup foregår bestilling af biler, her planlaegge­s salgsmater­ialer, markedsfør­ing og pr, og her henvender forhandler­ne sig, når de mangler reservedel­e.

»Grundlaegg­ende er vores opgave at skabe de rigtige forudsaetn­inger for, at vi og forhandler­ne kan lave gode forretning­er,« pointerer den adm. direktør.

Han står til regnskab over for Ford Europa i Tyskland, hvor strategi og målsaetnin­g for bl.a. det danske marked udstikkes.

Frank Skjaerbaek Pedersen karakteris­erer bilmarkede­t som »superspaen­dende og under heftig udvikling«. Han peger på lanceringe­n af el-, hybrid- og plug-in-biler og på tendensen til, at mange foretraekk­er at leje, lease eller abonnere på et køretøj frem for at eje det.

Han understreg­er, at bilmarkede­t i høj grad er afhaengigt af den til enhver tid siddende regerings holdning til afgifter på biler, samtidig med at EU’s krav til CO2-udledning er en udfordring.

Når det gaelder Ford Motor Company i Danmark, har han fokus på dels en øget omsaetning af biler og reservedel­e, dels en effektiv omkostning­sstruktur.

»Og så skal vi forbedre Fords andel af markedet for personbile­r og fastholde vores status som markedsled­er, når det kommer til varebiler,« fortaeller han.

Frank Skjaerbaek Pedersen mener, at Ford er med helt fremme, når det gaelder miljø og klima. Han henviser til, at koncernen har praesenter­et en ambition om inden 2021 at lancere 17 bilmodelle­r, der bidrager til en grønnere, renere og mindre larmende verden.

Kommer ned i tempo

Han bor i Søborg med sin kaereste og deres tre sammenbrag­te piger på 16, 18 og 20 år. På turen til arbejde i en for tiden Ford Focus Active taler han gerne i telefon med sine venner.

»På den måde kan netvaerk og venskaber passes i en travl hverdag, hvor vi måske ikke ses så meget, som vi ønsker,« pointerer han.

Hjemmet er en base, hvor Frank Skjaerbaek Pedersen med familie og venner kommer ned i tempo:

»At vaere offline er lig med naervaer og tilstedeva­erelse i den situation, jeg befinder mig i, og en middag med telefonen i hånden ville aldrig give mening for mig.«

 ??  ?? Ford Motor Companys nye adm. direktør i Danmark, Frank Skjaerbaek Pedersen, ville oprindelig­t vaere revisor som sin mor. Foto: Stine Bidstrup
Ford Motor Companys nye adm. direktør i Danmark, Frank Skjaerbaek Pedersen, ville oprindelig­t vaere revisor som sin mor. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark