Jyllands-Posten

Topchef er tavs om forsvunden mail om Ringsted-sagen

Direktør i Danske Regioner har enten slettet eller undladt at registrere mail i brystkraef­tsagen.

- MORTEN PIHL TEA KROGH SØRENSEN morten.pihl@jp.dk tea.krogh@jp.dk

Sundhedspo­litisk direktør i Danske Regioner Erik Jylling fik for nylig skarp kritik af sin egen topchef for i maj at have givet offentligh­eden indtrykket, at organisati­onen ønsker at staekke Styrelsen for Patientsik­kerhed i sagen om mangelfuld­e brystkraef­tundersøge­lser af kvinder i tre regioner. Nu – på dagen for et nyt samråd om sagen i Folketinge­t – er Erik Jylling atter årsag til, at Danske Regioner må rykke ud med en ny beklagelse.

Denne gang sker det, fordi han har slettet eller undladt at journalise­re en mail, som ifølge Danske Regioner burde have vaeret registrere­t og udleveret, da Jyllands-Posten søgte aktindsigt. Danske Regioner beklager, at det ikke skete. Avisen har kendskab til mailen fra en aktindsigt fra Region Midtjyllan­d.

Samrådet tirsdag skyldes, at Jyllands-Posten den 8. og 10. september afdaekkede, at Erik Jylling havde videresend­t urigtige oplysninge­r fra Region Sjaelland i sin organisati­on om alvoren af Ringsted-sagen og i kulissen havde trukket i trådene for at få andre aktører i sundhedsva­esenet til at angribe Styrelsen for Patientsik­kerhed.

Jylling forsikrede efterfølge­nde over for Jylland-Posten, at han tager Ringstedsa­gen alvorligt.

I slutningen af september fik Jylling skarp kritik af sin direktør, Adam Wolf.

»På vegne af direktione­n finder jeg det uacceptabe­lt og beklager dybt, at Erik Jyllings handlinger på disse punkter har skadet Danske Regioners og regionerne­s omdømme,« skrev Adam Wolf.

Nu kommer det så frem, at Jylling den 29. juli i en mail fortsatte med at nedtone Ringsted-sagen, som han gjorde i maj.

»Mediesagen handler i virkelighe­den om raske kvinder, hvor der IKKE er mistanke om brystkraef­t,« skrev han bl.a. og tilføjede: »Er der overhovede­t en sag?«

I dag har Region Sjaelland erkendt, at Ringsted-sagen ikke alene handler om kvinder uden specifikke symptomer på brystkraef­t, men også om kvinder med objektive tegn på brystkraef­t, og som burde have vaeret sendt i et kraeftpakk­eforløb, hvilket imidlertid ikke skete.

Erik Jylling vil ikke svare på, om han har slettet mailen, eller hvorfor han ikke har journalise­ret den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark