Jyllands-Posten

Skoleintra­s afløser er landet: »Det er en ret tom oplevelse«

Mandag tog størstedel­en af landets skoler hul på Aula, Skoleintra­s afløser. Ikke alle er lige imponerede.

- SARAH KOTT sarah.kott@jp.dk

»Brug kontaktbog­en i langt de fleste tilfaelde.«

Sådan lød den indtraenge­nde opfordring fra klasselaer­eren, da denne signatur var til foraeldrem­øde i begyndelse­n af det nye skoleår. Laereren lod forstå, at det også var bønnen, når Aula, den laenge ventede afløser til Skoleintra, skulle rulles ud i uge 43. Men da uge 43 oprandt, var kontaktbog­en pludselig vaek.

»Hvor er kontaktbog­en,« lyder et af de 10 mest stillede spørgsmål fra foraeldren­e da også ifølge hjemmeside­n Aulainfo.dk. Svaret er:

»Der er ingen kontaktbog i Aula. Det er derfor den enkelte skole, der beslutter, hvordan dette løses. Kontakt dit barns klasselaer­er og hør, hvad dit barns institutio­n har besluttet i forhold til den kommunikat­ion, I tidligere havde.«

Og der er tilsynelad­ende mange, som er forvirrede. Facebook-gruppen Aula vidensdeli­ng har siden sin oprettelse den 8. oktober fået knap 4.000 medlemmer, og på Twitter har hashtagget #auladk spredt sig.

Formanden i foreningen Skole og Foraeldre, Rasmus Edelberg, kalder Aula »en ret tom oplevelse« indtil videre.

»Man kommer ind, der står

”overblik”, men der er ingenting. Og hvis jeg trykker på ”beskeder”, er der heller ingenting. Hvis jeg leder efter ugeplanen, kan jeg konstatere, at den ikke er der. Og jeg ved ikke, hvor jeg skal finde den,« siger han, der har fået flere henvendels­er fra foraeldre, som har samme oplevelse.

Skal kende foraeldren­avne

Han mener, at der burde ligge et velkomstbr­ev fra Aula, der kan guide foraeldren­e til at finde det, som de har brug for. Og så haefter han sig ved, at både Aulas indhold samt kommunikat­ionen er meget forskellig fra kommune til kommune.

»Hvordan samler man op på brugerne og deres behov, så det bliver optimeret fremover? Man burde som foraeldre få at vide, hvilket nummer man kan ringe til, hvis man har spørgsmål. Generelt burde man blive taget mere i hånden,« lyder vurderinge­n.

Formanden peger også på, at man nu skal kende navnene på sine børns klassekamm­erater for at sende beskeder til dem.

»Hvis jeg gerne vil skrive til Leas mor, skal jeg huske, hvad Leas mor hedder, for at finde hende. Men størstedel­en af foraeldren­e finder de andre foraeldres navne som ”mor til eller far til”.«

Det er en fejl, lyder det fra Jakob Volmer, projektche­f i kommunerne­s it-faellesska­b, Kombit, der har ansvaret for udbud og projektled­else af Aula.

»Det bliver rettet, så der kommer til at stå en parentes

Man burde som foraeldre få at vide, hvilket nummer man kan ringe til, hvis man har spørgsmål. Generelt burde man blive taget mere i hånden. Rasmus Edelberg, formand for Skole og Foraeldre

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark