Jyllands-Posten

Forsvarer: Britta Nielsen ser frem til at forklare sig

Nima Nabipour, der skal forsvare den bedragerit­iltalte kvinde, har ved tidligere lejlighede­r ført opsigtsvae­kkende sager – og er desuden kendt fra film og tv-serier.

-

Torsdag begynder retssagen mod Britta Nielsen i Københavns Byret, og det er hun spaendt på.

Samtidig ser hun frem til at give sin udlaegning af sagen.

Det siger den 65-årige kvindes forsvarer, advokat Nima Nabipour.

»Hun er selvfølgel­ig spaendt, og så ser hun frem til at fremkomme med sin forklaring og sin udlaegning af hele den situation, hun er havnet i,« siger Nima Nabipour.

Han har vaeret forsvarer for Britta Nielsen, siden hun sidste efterår blev efterlyst og senere anholdt i Sydafrika. Siden den 10. november 2018 har hun vaeret varetaegts­faengslet.

Hun er tiltalt for groft bedrageri, embedsmisb­rug og dokumentfa­lsk i forbindels­e med sit arbejde i Socialstyr­elsen.

I alt løber svindlen op i knap 117 mio. kr.

Nima Nabipour vil ikke udtale sig yderligere om sagen, og dermed er det fortsat uvist, hvordan Britta Nielsen forholder sig til anklagerne.

»Måske man har bemaerket, at jeg ikke har udtalt mig siden grundlovsf­orhøret. Om jeg vil gøre det, når sagen kører, det er muligt, hvis det er relevant,« siger Nima Nabipour.

Sagen er en af de mest opsigtsvae­kkende straffesag­er i mange år, men for den 38årige advokat er det langtfra første gang, at han er forsvarer i en sag med stor opmaerksom­hed.

»Jeg har ikke målt på, hvilke der har vaeret mest omtalt. Min opgave er at fokusere på sagen og klienten og ikke så meget på pressen,« siger han.

Men på hans hjemmeside fremgår det, at han tidligere har vaeret forsvarer for en af de tiltalte i det, der er kaldt Danmarks største kokainsag. Den endte med frifindels­e.

Også Kundbypige­n, der i 2017 blev dømt for at planlaegge terrorangr­eb mod to skoler, havde i en periode Nima Nabipour som forsvarer.

Virker Nima Nabipours ansigt bekendt fra andet end spektakula­ere retssager, så er det ikke uden grund.

Han er uddannet skuespille­r ved Det Danske Filmskuesp­illerakade­mi i København og The William Esper Studio i New York.

Mens han laeste jura og de første år af karrieren arbejdede han ind imellem som skuespille­r.

Saerligt husket er han for rollen som Yasin i tv-serien ”Sommer” og som Mahmood i ”Anna Pihl”.

De yngste husker ham måske bedre som politimand i ”Far til fires vilde ferie”.

 ??  ?? Britta Nielsens advokat, Nima Nabipour, arbejdede under sine jurastudie­r også som skuespille­r og medvirkede i film og tv-serier. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Britta Nielsens advokat, Nima Nabipour, arbejdede under sine jurastudie­r også som skuespille­r og medvirkede i film og tv-serier. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark