Jyllands-Posten

Crooner med et trofast publikum

-

Smagsdomme­rne har for laengst dømt Helmut Lotti ude af det gode selskab.

Ikke desto mindre har sangeren en stor fanskare. Ikke bare i sit hjemland, Belgien, men også i Tyskland, Schweiz og Østrig er han et stort idol.

Isaer er hans musik populaer blandt kvinder, der udover at lytte til sangene genser hans shows på video eller nettet.

For ikke at tale om de mest trofaste, der rejser fra by til by for at overvaere koncertern­e, der nogle steder traekker 10.000 fans.

Også i Danmark har Helmut Lotti sit publikum. Han har gennem årene givet koncerter flere gange, senest i april, hvor han optrådte i Naestved, Aarhus, Holstebro og Grindsted med symfoniork­esteret The Golden Symphonic Orchestra.

Med sig havde han et nyt album, ”Soul Classics in Symphony”, som indeholder fortolknin­ger af klassikere som ”Bridge Over Troubled Water”, ”You’ll Never Walk Alone”, ”My Girl” og ”Purple Rain”.

Fan af Elvis

Helmut Lotti er født i Sint-Amandsberg i det nordlige Belgien, hvor han voksede op i en musikalsk familie, hvor isaer hans far var glad for at synge.

Selv var den unge Helmut inspireret af 1950’ernes croonere, saerligt Elvis Presley, som han imiterede ved sine første koncerter. Elvis’ taette kontakt til publikum har Lotti siden gjort til sit eget varemaerke.

I en årraekke holdt han sig ude af rampelyset. I et interview med JyllandsPo­sten fortalte han sidste år, at han traengte til en pause fra at vaere Helmut Lotti. I den anledning fortalte han også, at han i flere år har forsøgt at finde et nyt publikum, men måtte erkende, at det fejlede.

Pausen, der egentlig skulle have vaeret kort, kom til at vare syv år. Inden da nåede han at udgive et vaeld af albummer, hvoraf alene ”Helmut Lotti Goes Classic” fra 1995 er solgt i 13 mio. eksemplare­r.

Den belgiske stjerne, som på scenen altid er klaedt i jakkesaet, har sunget duetter med Andrea Bocelli, Montserrat Caballé, Eros Ramazzotti, Plácido Domingo, Sarah Brightman og Cliff Richard.

sanger, Merelbeke, Belgien

Helmut Lotti,

 ??  ?? Helmut Lotti har mange fans i såvel hjemlandet, Belgien, som i Tyskland, Schweiz og Østrig. Arkivfoto: Morten Pape
Helmut Lotti har mange fans i såvel hjemlandet, Belgien, som i Tyskland, Schweiz og Østrig. Arkivfoto: Morten Pape

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark