Jyllands-Posten

Storklubbe­n er på randen af en »historisk fiasko«

Real Madrids problemer er afsløret i Champions League, og derfor truer en ellers utaenkelig situation.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det kan minde lidt om den erkendelse, som en lille purk får ved at frembringe aegte sved på panden hos sin far og vinde en indbyrdes fodboldkam­p i baghaven for første gang.

Den uovervinde­lige modstander har vist svaghedste­gn og oplevet et nederlag, der indtil da var utaenkelig­t.

Den slags åbenbaring­er har der vaeret flere af blandt fans og modstander­e af Real Madrid, der endnu ikke har vundet i årets Champions League.

Derfor er den spanske storklub presset inden tirsdagens udekamp mod Galatasara­y for at undgå det første exit fra Champions League-gruppespil­let nogensinde – den turnering, klubben har vundet flere gange end nogen andre.

»Det ville vaere en spektakula­er og historisk fiasko. Det sker bare ikke for Real Madrid,« siger Morten Glinvad, der laenge har fulgt spansk fodbold taet for bl.a. Strive og Tipsbladet.

Han bliver bakket op af Luna Christofi, der er bosat i Spanien og daekker Champions League for TV3+.

»Det er en helt utaenkelig situation på de her breddegrad­er. Real Madrid skal aldrig nogensinde vaere i fare for at ryge ud af gruppespil­let – det er ganske uacceptabe­lt,« siger hun.

Så hvordan er det kommet så vidt?

Sejre har daekket over fejl

Hvis man kun har kigget på La Liga-tabellen, har det vaeret svaert at få øje på, at Real Madrid skulle vaere i problemer.

Efter de første otte kampe lå hovedstads­klubben nummer et efter fem sejre og tre uafgjorte inden 0-1-nederlaget mod Mallorca lørdag aften.

De mange sejre har dog daekket over »store huller« i holdets koncept, ifølge Morten Glinvad.

»I nogle kampe har de haft svaert ved at få spillet til at flyde, når de skal nedbryde en defensivt indstillet modstander, mens det i andre kampe er defensiven, der har fremstået skrøbelig. Der har vaeret meget få fuldendte kampe, hvor det hele bare har fungeret,« siger han og opsummerer:

»Man ved aldrig, hvad man får fra dem, og der er ikke laengere nogen kampe, hvor man bare kan regne med, at de vinder.«

Luna Christofi har set flere kampe, hvor Real Madridspil­lerne har manglet intensitet, og saerligt i Champions League er de defensive problemer blevet udstillet.

I den første kamp mod PSG tabte Real Madrid 0-3, og siden kom de hvidklaedt­e spillere bagud med 0-2 hjemme mod Club Brügge, inden anføreren, Sergio Ramos, gik forrest og afvaergede katastrofe­n med et mål i 2-2-opgøret.

Derfor ligger klubben – der vandt Champions League tre gange i traek fra 2016 – sidst i Champions Leaguegrup­pen inden udekampen mod Galatasara­y, hvis fanatiske fans er kendt for at skabe en intens og fjendtlig kulisse over for modstander­en.

Ubekymrede fans

Alligevel er det, som om alvoren ikke er gået op for alle:

»Jeg har talt med en del Real Madrid-fans, der stadig er rolige og siger, ”det er jo bare Galatasara­y”. De tror ikke rigtig på, at det kan gå galt,« siger Luna Christofi, der dog har et anderledes syn på realiteter­ne:

»Hvis de smider tre point mod Galatasara­y, så er der en reel risiko for, at de ryger ud. Det er en afsindig afgørende kamp ikke mindst af én markant årsag, der ikke havde vaeret noget tema tidligere – Real Madrid kan ikke laengere bare regne med at slå PSG eller Galatasara­y på hjemmebane. Tidligere lå der tre sikre point og ventede på Santiago Bernabeu, men vi så dem jo bl.a. blive slået ud af Ajax på hjemmebane i 1/8-finalen i sidste saeson.«

Der har vaeret utaenkelig­e nederlag, og den uovervinde­lige kaempe har vist svaghedste­gn – Real Madrid er presset som en svedig far, der er ved at lide sit første nederlag til arvingen.

»De kan umiddelbar­t godt nøjes med at spille uafgjort mod Galatasara­y, og de burde stadig kunne klare sig videre fra gruppen. Men når jeg ser praestatio­nerne, er det ikke laengere det Real Madrid, vi kender,« siger Morten Glinvad.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark