Jyllands-Posten

FCM besejrede Randers i langgaber

Det var kedeligt og uskønt, da FC Midtjyllan­d slog Randers 2-1.

- KRISTIAN K. JØRGENSEN kristian.k.jorgensen@jp.dk

Der blev fløjtet op til et topopgør, da FC Midtjyllan­d, Superligae­ns førerhold, mandag aften tog imod Randers, som forud for kampen var ligaens mest formstaerk­e mandskab.

Succesen skyldes på mange måder kronjydern­es traener, Thomas Thomasberg, der har en evne til at få meget ud af lidt.

Ingrediens­erne er på sin vis få og simple: En snorlige defensiv organisati­on, masser af fysik og godt med knofedt.

Det er ikke helt skaevt at sammenlign­e Randers med FC Midtjyllan­d, der også kendetegne­s ved en solid defensiv.

Ganske sigende og kuriøst havde midtjydern­e inden kampstart scoret tre faerre mål end Silkeborg - ligaens bundprop.

Derfor var det måske heller ikke så overrasken­de, at der i kampens indledning ikke var saerligt mange offensive laekkerier, chancer eller mål at varme sig på for publikum på MCH Arena. I perioder lignede det naermest, at de to mandskaber forsøgte at bikse en opskrift mod søvnløshed sammen.

Status efter 1. halvleg? Ingen skud på mål fra begge hold.

Offensive åbninger

Mens der skete meget lidt offensivt i første del af kampen, blev 2. halvleg mere begivenhed­srig.

Efter et hjørnespar­k endte bolden tilfaeldig­t for fødderne af Simon Piesinger, som taet foran mål kunne sparke Randers foran 1-0.

Føringen var dog en kort fornøjelse for udeholdet. Efter en lille times spil modtog Awer Mabil bolden på højreflank­en, hvor han sendte et knastørt indlaeg mod bageste stolpe, hvor en glidende Mikael Anderson stødte bolden i mål.

Det gav FC Midtjyllan­d momentum, og 10 minutter senere indtog hjemmehold­et føringen. Jens-Lys Cajuste blev spillet fri på kanten af feltet, hvor han med en indersidea­fslutning dirigerede bolden i nettet via en Randers-fod.

Det tvang Randers frem på banen, hvilket bl.a. skabte en fin chance til Tosin Kehinde, hvis afslutning taet på mål dog blev reddet.

Specielt farlig virkede Randers dog ikke, hvilket gjorde, at FCM relativt sikkert forsvarede sejren hjem.

??  ?? Sergio Ramos har vaeret med til at vinde fire Champions League-titler med Real Madrid. Nu skal han vaere med til at afvaerge en truende fiasko. Foto: Jaime Reina/AFP)