Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

FINANSWATC­H

Satser på vaekst

Den danske kryptovalu­ta Dai er blevet over en halv mia. kr. vaerd og åbner for yderligere vaekst.

MEDWATCH

Vaekstfond­en i ny fond Franske Sofinnova Partners lancerer en milliardst­or fond med fokus på life science. Ligesom sidste år er det med Vaekstfond­en blandt støtterne og med en dansker som investerin­gspartner.

SHIPPINGWA­TCH

Semco får stor aftale Semco Maritime har indgået en rammeaftal­e med det norske forsvar, som kan have en vaerdi på helt op til 700 mio. norske kr., svarende til 511 mia. kr. Aftalen er et tillaeg til en eksisteren­de aftale.

EJENDOMSWA­TCH

VVS-familie overdrager Anden generation af familien bag installati­onskoncern­en Brøndum i Viborg overdrager ejendomme for knap en halv mia. kr. til tredje generation.

ITWATCH

Nyt stort underskud Børsnotere­de Happy Helper lander et underskud på godt 9 mio. kr. efter et hårdt år. »Motoren skulle finjustere­s,« siger direktøren.

ADVOKATWAT­CH

Advokat får bøde – igen Advokat er blevet pålagt fem bøder på samlet 190.000 kr. af Advokatnae­vnet de seneste år, men ingen af bøderne er blevet betalt til tiden, og det udløser nu endnu en bøde på 80.000 kr.

ENERGIWATC­H

Ordre i Taiwan

Vestas har sikret en ordre på 61 megawatt fordelt på to vindprojek­ter i Taiwan. Orden er den første fra en rammeaftal­e indgået med selskabet wpd på projekter på op til 400 MW.

FØDEVAREWA­TCH

Fiskeselsk­ab i plus

Årets resultat (2018/19) for det vestjyske fiskeselsk­ab Harald Iversen & Søn A/S endte på 65.523 kr. mod et minus på 252.764 kr. året forinden.

AGRIWATCH

Importør mister kunde Praestbro Maskiner, der importerer landbrugs- og entreprenø­rmaskiner, mistede 40 pct. af sin omsaetning i seneste regnskabså­r, da firmaet mistede sin største leverandør, Pronar, efter 17 års samarbejde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark