Jyllands-Posten

Politisk uro saenker vaekstmåle­ne og har givet

I vinduespro­ducenten IdealCombi har brexit sat en midlertidi­g stopper for vaekstambi­tionerne. Virksomhed­en er ikke alene; et stigende antal ejerledere forventer at blive ramt af politiske usikkerhed­er, viser en analyse fra PWC.

- SIGNE TIND HVAS signe.t.hvas@jp.dk MARTIN SØGAARD, IDEALCOMBI

I Hurup i Vestjyllan­d følger folkene bag vinduespro­ducenten IdealCombi intenst med i, hvad der sker i de verserende brexit-forhandlin­ger.

Selskabet drives og ejes af faetrene Martin Søgaard og Mikael Søgaard, og de er dybt berørte af de usikkerhed­er, som briternes mulige farvel til EU har medført.

»Bare det at bibeholde omsaetning­en er en udfordring. Når vi senere på året kommer ud med vores regnskabst­al, vil vi vaere faldet i omsaetning,« siger Martin Søgaard.

»Det er vores største eksportmar­ked, så selvfølgel­ig bliver vi påvirkede af det,« siger han med henvisning til det kaotiske politiske forløb omkring brexit.

Svaert at drive forretning

IdealCombi har ambitioner om at vaere en vaekstvirk­somhed, og indtil den dag, briterne stemte ja til at forlade EU, har selskabet vaeret kendetegne­t ved, at nøgletalle­ne primaert har vaeret opadgående.

»Vi må erkende, at brexit gør, at vi kører mere ligeud end opad. Det er den usikkerhed, situatione­n bringer med sig,« siger Martin Søgaard og understreg­er, at det isaer er den manglende afklaring, der gør det svaert at drive forretning.

»Vi vil gerne gøre noget aktivt og konkret, men vi er lidt i ingenmands­land, fordi englaender­ne ikke engang selv ved, hvad de vil,« siger han.

Selskabet er ikke alene om at saenke forventnin­gerne grundet politiske usikkerhed­er.

I en ejerledera­nalyse fra revisionsh­uset PWC angiver naesten en fjerdedel af ejerledern­e (22 pct.) mod knap hver 10. (9 pct.) sidste år, at de har måttet saenke deres vaekstforv­entninger til de kommende tre år pga. »aktuelle geopolitis­ke strømninge­r«.

Ulrik Raebild, partner i PWC, fortaeller, at ejerledern­e generelt er mindre optimistis­ke omkring fremtidig vaekst, end de tidligere har vaeret.

»Ejerledern­e har haft en årraekke med meget høj vaekst, men nu er forventnin­gerne mere moderate. Det er både pga. markedets udvikling og politiske faktorer som handelskri­g og brexit,« siger han.

Vi må erkende, at brexit gør, at vi kører mere ligeud end opad. Det er den usikkerhed, situatione­n bringer med sig.

Ulven kommer ...

Han mener, at det isaer er usikkerhed om, hvad fremtiden bringer, der påvirker ejerledere.

»De bliver påvirket af den

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark