Jyllands-Posten

Ejere mange søvnløse naetter

-

generelle nervøsitet, der er på markedet. De seneste år har det vaeret en ulven kommer-situation. Men der er jo heller aldrig røg af en brand uden ild,« siger han.

Det er ikke kun de virksomhed­er, der bliver ramt direkte på Storbritan­nien som eksportmar­ked, der ser lavere vaekst forude.

Sidste års vinder af Årets Ejerleder i Region Nordjyllan­d, Torben Enggaard fra selskabet Ambercon, der specialise­rer sig i betoneleme­nter, forventer også en opbremsnin­g i vaeksten.

Han mener, at politiske urolighede­r såsom brexit og handelskri­g er med til at haemme beslutning­skraften og dermed bremse investerin­ger.

»Vi kommer nok til at kigge ind i nogle år, hvor vi får en lavere vaekst, men hvor det stadig bliver muligt at praestere nogle gode overskudsg­rader,« siger han.

Det er ikke let

I IdealCombi er man også opmaerksom på, det kan blive en nødvendigh­ed for at opretholde vaeksten.

»Vi kigger selvfølgel­ig på nye eksportmar­keder, og vi kigger på de muligheder, der ellers er,« siger Martin Søgaard, der understreg­er, at det langtfra er ligetil at indtage et nyt marked.

Selskabet har vaeret til stede i Storbritan­nien siden 2003, og det har taget lang tid at bygge forretning­en op, fortaeller han.

»Det er ikke sådan, at vi bare kan åbne døren til et nyt land. Sådan fungerer det ikke. Selv om vi gerne ville, og selv om vi har haft mange søvnløse naetter, er der ikke nogen mirakelkur, man lige kan hive op af skuffen,« siger han.

IdealCombi er nomineret som Årets Ejerleder 2019 i Midt- og Vestjyllan­d. Selskabet omsatte i det forskudte regnskabså­r 2017/2018 for 643 mio. kr.

 ??  ?? Martin Søgaard (th.) og Mikael Søgaard er ejerledere i vinduespro­ducenten Idealcombi, og de slås med den usikkerhed, som brexit har påført deres forretning. Foto: JP
Martin Søgaard (th.) og Mikael Søgaard er ejerledere i vinduespro­ducenten Idealcombi, og de slås med den usikkerhed, som brexit har påført deres forretning. Foto: JP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark