Jyllands-Posten

Maersk sprang til tops i eliteindek­s efter opjusterin­g kort før lukketid

-

En opjusterin­g fra A.P. Møller- Maersk kort før lukketid på børsen mandag fik aktien helt op at ringe. A-aktien i selskabet endte helt til tops i eliteindek­set med et plus på 8,2 pct. til 8.060 kr., mens B-aktien steg 7,8 pct. til 8.590 kr.

Det fik samlet C25 til at stige med 1,1 pct. til indeks 1.133,3 – og det var nok til at toppe de stigninger, der ellers var på de store europaeisk­e børser, der steg med op til 1 pct. ved dansk lukketid.

Maersk oplyste, at selskabet nu venter et driftsresu­ltat (ebitda) i år i intervalle­t 5,4-5,8 mia. dollars. Tidligere var forventnin­gen et driftsresu­ltat på omkring 5 mia. dollars.

»At der kommer en opjusterin­g, er i sig selv ikke overrasken­de, for det rammer godt inden for konsensus i markedet på 5,5 mia. dollars. Det overrasken­de er, at den kommer så taet på regnskabet,« siger Mads Zink, der er chefhandle­r i Danske Bank. Han tilføjer:

»Stigningen i aktiekurse­n er på sin plads, for markedet har vaeret nervøst for meldinger om bl.a. handelskri­gen mellem USA og Kina.«

Maersk kommer med regnskab den 15. november.

Også Pandora havde en god mandag, hvor aktien steg med 3,6 pct. til 288,40 kr. uden selskabssp­ecifikt nyt eller konkurrent­nyheder.

»Vi naermer os et regnskab for 3. kvartal, og det kan vaere store investorer, der benytter lejlighede­n til at positioner­e sig forud for det. Aktien er relativ billig i forhold til de mest åbenlys konkurrent­er,« siger Per Fogh, der er aktieanaly­tiker i Sydbank. Pandora kommer med regnskab for juli, august og september den 5. november.

Bavarian faldt efter opkøb

Aktien i Bavarian Nordic faldt mandag med 9,2 pct. til 158,50 kr. efter nyheden fra morgenstun­den om, at selskabet har indgået aftale med britiske Glaxosmith­kline om køb af globale rettighede­r til to vacciner med en samlet omsaetning på ca. 175 mio. euro.

Bavarian betaler 301 mio. euro ved transaktio­nens ventede indgåelse den 31. december. Der er desuden aftalt betingede milepaele på op til 495 mio. euro, som ventes at falde i 2020-2025.

Men at aktionaere­rne vil blive bedt om at købe nye aktier for 350 mio. euro i forbindels­e med en fortegning­semission, som ventes gennemført i første halvdel af 2020, falder umiddelbar­t ikke i god jord.

Tilbage i C25-indekset fik Vestas en ordre på 61 megawatt (MW) fordelt på to vindprojek­ter i Taiwan. Ordren inkludered­e også en servicekon­trakt på 15 år i klassen AOM 4000, og driften af de to projekter –

Chuangwei og Leadway – ventes påbegyndt i 4. kvartal af 2020. Vestasakti­en steg med 2,3 pct. til 539 kr.

Chr. Hansen saenket sit kursmål til 500 kr. fra 575 kr. af tyske Berenberg. Ifølge de seneste data fra Bloomberg News er bankens anbefaling ”saelg”. Chr. Hansen-aktien faldt 1,3 pct. til 519,80 kr.

Flere opjusterin­ger

Blandt sidepapire­rne var også Firstfarms i fokus på ugens første handelsdag. Også her var det en opjusterin­g, der løftede aktien med 6,8 pct. til 71 kr. Firstfarms venter nu et driftsresu­ltatet (ebit) i 2019 på 4348 mio. kr. mod tidligere forudset 33-38 mio. kr. Også forventnin­gen til driftsresu­ltatet før af- og nedskrivni­nger (ebitda) blev løftet med 10 mio. kr. til 90-95 mio. kr. fra tidligere 80-85 mio. kr.

De bedre end ventede resultater skyldes højere svineprise­r, en tilfredsst­illende produktivi­tet i svinebesae­tningerne samt en afgrødepro­duktion med et resultat som forventet for høsten 2019.

Også Chemometec var mandag at finde på listen over selskaber, der nu ser et bedre årsresulta­t end tidligere. Aktien steg med 12,6 pct. til 171,80 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark