Jyllands-Posten

Chefstrate­g: »Kunne jeg leve mit liv om, ville jeg stadig arbejde meget«

Tine Choi Danielsen er som chefstrate­g med til at traeffe beslutning­erne om, hvordan PFA placerer pensionsop­sparing for op imod 600 mia. kr.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Når PFA’s chefstrate­g, Tine Choi Danielsen, toner frem på tv-skaermen og taler om at tage toppen af risikoen i usikre tider, taler hun ikke om sin egen opsparing.

Det meste af pensionen overlader hun til pensionsse­lskabet. Men den lille del af opsparinge­n, hun selv leger med, er naesten udelukkend­e placeret i aktier og aktiefonde suppleret med såvel high yield- som emerging markets-obligation­er.

»Der er mange år til, at jeg skal på pension, så jeg er yderst risikovill­ig,« fortaeller den 46-årige Tine Choi Danielsen, der har valgt lån med rentetilpa­sning hver tredje måned i sit hus i Malmø.

Under opvaeksten i Sønderborg var det ingen barnedrøm at ende som indflydels­esrig chefstrate­g.

Hun laeste økonomi på Aarhus Universite­t og smaekkede en ekstra kandidat i asiatisk udviklings­økonomi oveni.

»Min interesse for Asien er formentlig vakt af, at jeg er født i Sydkorea og senere adopteret til Danmark. Jeg så mig selv som udviklings­økonom hos OECD eller Valutafond­en. Først på sidste fag på studiet fik jeg øjnene op for finansmark­ederne.«

Første job blev som emerging markets-økonom hos Sydbank. Herfra gik turen til Fionia Bank, hvor hun var økonom, analytiker og havde en mindre valutaport­efølje. Siden gik turen til Nordea, inden hun i 2016 blev chefstrate­g i Danske Bank Wealth Management. Tidligere i år kom hun til PFA.

Arbejder hele natten

Tine Choi Danielsen har ry for at vaere skarp og vidende. Hun lytter til teamet, men er ikke bange for at skaere igennem. Hun mener selv, at hun laerte utrolig meget af tiden som valutahand­ler.

»Jeg tjekkede portefølje­n som det første, når jeg vågnede, og som det sidste, før jeg gik i seng. Mine beslutning­er betød gevinst eller tab. Det var utrolig hårdt. Jeg laerte meget om at traeffe beslutning­er og stå ved dem i den periode. Men jeg fandt også ud af, at det ikke var vejen for mig,« siger hun.

Tine Choi Danielsen og hendes davaerende mand købte hus i Malmø, da de i 2007 fik job i København. Hun siger, at hendes 16-årige datter og søn på 13 år naesten er mere svenske end danske. I dag er parret skilt, og børnene bor på skift hos foraeldren­e.

Når børnene er vaek, arbejder hun igennem. Og selv om det sker sjaeldnere end før, kan hun finde på at arbejde hele natten på en analyse.

»Jeg arbejder meget. Mine børn er blevet afleveret tidligt og hentet sent. Alt har jo indflydels­e på økonomien og finansmark­ederne, så på en måde har jeg aldrig fri. Men det føles ikke sådan, for mit job er også min hobby. Kunne jeg leve mit liv om, ville jeg stadig arbejde meget,« siger Tine Choi Danielsen.

Helt fri holder hun kun på ferierne. Her er tiden med børnene hellig, når de rejser ud i verden og gerne meget langt vaek. De taler om at tage til Sydkorea naeste år.

Så seks saesoner

Det første, som Tine Choi Danielsen gør om morgenen, er at tjekke Bloomberga­ppen. Hun følger nyheder digitalt, ligesom hun følger Twitter og andre sociale medier.

»Samtidig er jeg håbløst gammeldags. Jeg ser TV Avisen hver aften og hører P3 i bilen.«

Tidligere indebar afslapning kreation af komplicere­de kager, men det er nu reserveret til fødselsdag­e. Hun løber lidt, men en skade har sat en stopper for ambitioner­ne. I stedet slapper hun af i sin have og med at bingewatch­e serier.

I 2016 så hun de første seks saesoner af ”Game of Thrones” over 10 dage under et jobskifte.

 ??  ?? Tine Choi Danielsen, PFA Pensions chefstrate­g, holder for alvor fri, når hun sammen med sine børn holder ferie. Den naeste store rejse ser lige nu ud til at skulle gå til Sydkorea. Foto: Stine Bidstrup
Tine Choi Danielsen, PFA Pensions chefstrate­g, holder for alvor fri, når hun sammen med sine børn holder ferie. Den naeste store rejse ser lige nu ud til at skulle gå til Sydkorea. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark