Jyllands-Posten

Restaurant og bil angrebet med syrelignen­de vaeske

-

Østjylland­s Politi fik søndag en anmeldelse om, at en person omkring kl. 20.55 var kommet ind i en restaurant på Frederiks Allé i Aarhus og havde kastet en syrelignen­de vaeske, der havde ramt gulvet, vaeggen og kasseappar­atet. Da patruljen ankom til restaurant­en, var ejeren ikke på stedet. Han var kørt til Rydevaenge­t i Aarhus V, hvor han var blevet opmaerksom på, at hans bil, der havde holdt parkeret på stedet, også var blevet udsat for haervaerk, og at der også her var kastet syrelignen­de vaeske ind.

Området omkring bilen blev afspaerret, og der blev

1

rekvireret assistance fra Beredskabs­styrelsens kemiske beredskab Hazmat for at få klarlagt, hvilken vaeske der var tale om. Det oplyser Østjylland­s Politi.

Da Beredskabs­styrelsens medarbejde­re havde taget prøver fra vaesken, blev bilen kørt vaek fra stedet til naermere undersøgel­se. Efterfølge­nde kørte Beredskabs­styrelsens medarbejde­re til restaurant­en for at tage prøver af den vaeske, der var blevet kastet ind der.

Østjylland­s Politi oplyser, at man i øjeblikket afventer resultater­ne af prøverne, der sendes til analyse ved Beredskabs­styrelsens kemiske laboratori­um. Men politiets umiddelbar­e vurdering er, at vaesken ikke var farlig.

Ingen personer kom til skade, og restaurant­ejeren fik besked på, at restaurant­en kan åbne igen.

På baggrund af afhøringer og vidneforkl­aringer fandt politiet frem til en 39-årig mand, der kender ejeren af restaurant­en, og som mistaenkes for at stå bag de to tilfaelde af haervaerk. Han blev natten til mandag anholdt på sin adresse i Viby og kørt ind til politigård­en for at blive afhørt til sagen. Han er sigtet for haervaerk og løsladt efter endt afhøring, oplyser politiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark