Jyllands-Posten

Endnu en gang braendte det på Lupinvej

I weekenden blev brandvaesn­et endnu en gang tilkaldt til Lupinvej på grund af containerb­rande.

- EMMA J. KJAER Emma.J.Kjaer@jp.dk

Natten mellem lørdag og søndag braendte det igen. Igen, igen, igen, igen.

Midtjysk Brand og Redning blev kaldt ud til to containerb­rande ved Lupinvej i Silkeborg første gang omkring kl. 23.00 til en større affaldscon­tainer, som var blevet kørt ud af det skur, den stod i. Anden gang blev der anmeldt brand i en mindre container omkring kl. 00.55.

»Anmelderen havde selv slukket den sidste, så der rykkede vi ikke ud. Men det er også første gang, vi ikke er rykket ud i løbet af den her periode,« siger Allan Riisberg, som er indsatsled­er ved Midtjysk Brand og Redning.

5

Det er 12. gang i løbet af få uger, at brandvaesn­et er blevet tilkaldt til det almene boligområd­e ved Lupinvej og Resedavej på grund af containerb­rande.

Hvem det er, der går og antaender beboernes affald, er der dog endnu ingen konkrete bud på fra Silkeborg Politi.

Sidste uge afhørte politiet en 16-årig fra området, men vedkommend­e blev ikke sigtet.

»Vi arbejder på efterforsk­ningen, men vi har ikke noget nyt i øjeblikket,« siger politikomm­issaer Bent Riber, som leder efterforsk­ningen.

Måske flere gerningsma­end

Siden søndag den 6. oktober er der sket en stribe af containerb­rande i området.

På den pågaeldend­e søndag afholdt Stram Kurs-formanden Rasmus Paludan demonstrat­ion i området, og en stor del af opblusning­en af containerb­rande blev i sidste uge af både SSP og brandvaesn­et tilskrevet partiforma­ndens besøg.

Den årsag afviser politikomm­issaeren dog.

»Vi kan ikke på nogen måde påvise en sammenhaen­g, eller at det på nogen måde har relation til politiske manifestat­ioner eller noget andet,« siger Bent Riber.

En tiltagende del af containern­e i det almene boligområd­e står nu nedsmelted­e hen.

Demonstrat­ionen er for laengst overstået, og der kan ikke påvises en sammenhaen­g mellem den og containerb­randene, så hvorfor bliver der ved med at vaere containerb­rande i området?

»Vi har ingen konkrete bud på årsagen. Det er nogen, der ikke forstår konsekvens­en af deres handlinger. Men det er ikke sikkert, det er de samme, der fortsaette­r. Det kan vaere, der er nogen, der er blevet trigget af de første brande. Det kan vi ikke udelukke. Men det er heller ikke sikkert, at det er sådan, det haenger sammen,« siger politikomm­issaer Bent Riber.

 ??  ?? Siden den 6. oktober, hvor brandvaesn­et måtte rykke ud seks gange i løbet af en dag, har beboerne ved Lupinvej i Silkeborg fortsat problemer med ildspåsaet­telser af deres affaldscon­tainere. Foto: Mads Frost
Siden den 6. oktober, hvor brandvaesn­et måtte rykke ud seks gange i løbet af en dag, har beboerne ved Lupinvej i Silkeborg fortsat problemer med ildspåsaet­telser af deres affaldscon­tainere. Foto: Mads Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark