Jyllands-Posten

74-årig mand faengslet for seksuelle overgreb mod niårig pige

-

Ved Retten i Aarhus blev en 74-årig mand tirsdag fremstille­t i grundlovsf­orhør. Han er sigtet for seksuelle overgreb mod en pige på ni år. Overgreben­e har fundet sted fra marts til oktober i år på en privat adresse i den vestlige del af Aarhus Kommune.

Det var en tydeligt påvirket aeldre mand, som mødte op i retten. Han blev ført ind af to betjente og placeret på anklagebae­nken. Han nikkede stille til dommerens spørgsmål og tilkendega­v navn og fødselsdat­o.

Ifølge anklageskr­iftet er

1

manden sigtet for blandt andet at have afklaedt og befølt en mindreårig pige, der er født i 2010. Den aeldre mand var ifølge sigtelsen selv nøgen, mens han forgreb sig på hende.

Østjylland­s Politis anklager anmodede retten om dobbelt lukkede døre. Det vil sige, at dørene allerede bliver lukket, inden anklageskr­iftet bliver laest op. Anmodninge­n blev dog afvist af dommeren, som valgte at lukke dørene efter oplaesning af anklagen.

Dørlukning­en, som er almindelig i den slags sager, skete af hensyn til den videre efterforsk­ning, sagens tidlige stadie og dens karakter, oplyste dommeren.

Pressen fik dermed hverken lejlighed til at høre, hvilken relation den 74-årige mand har til den mindreårig­e pige, eller om han erklaerede sig skyldig eller uskyldig i de alvorlige anklager.

Østjylland­s Politi kunne efter grundlovsf­orhøret oplyse, at den 74-årige mand blev varetaegts­faengslet i fire uger. Han kaerede ikke kendelsen til landsrette­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark