Jyllands-Posten

Ramler det for AGF efter to nederlag? Anfører er ikke nervøs før hård uge

Niklas Backman kalder den aarhusians­ke pointhøst efter halvdelen af grundspill­et for »okay«. Men AGF skal igen forsvare sig som et kollektiv, mener anføreren.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Efter seks sejre i traek og kun tre mål imod sig har AGF i de to seneste nederlag ladet seks mål slippe igennem. Saerdeles uvant for Niklas Backman, svensk anfører og styrmand i forsvaret, som senest kunne se Silkeborg plaffe fire mål i kassen, mens Randers ugen inden lavede to.

Forude venter en barsk uge; mandag kommer FC København på besøg, torsdag dukker OB op til en pokaldyst, og naeste søndag skal AGF på kunstgraes mod de små, finurlige FC Nordsjaell­and-figurer, der senest udspillede Sønderjysk­e med 4-1.

»Nej, jeg er ikke nervøs for de kommende kampe efter to nederlag. Nu fokuserer vi på kampen mod FC København. Vi skal ikke taenke på hverken OB eller FC Nordsjaell­and,« siger Niklas Backman.

Efter nederlaget på 3-4 til Silkeborg har AGF mødt samtlige hold i grundspill­et, og klubben haenger akkurat på iblandt de bedste seks.

»Vi ligger der, hvor vi vil; i topseks. Sådan er vi nødt til at se på det. I de to seneste kampe har vi ikke spillet, som vi gerne ville. Men over 13 kampe er pointhøste­n på 20 point okay. Det er bedre end tidligere saesoner i den tid, jeg har vaeret her. Vi ville selvfølgel­ig gerne have haft flere point. Der er da kampe, hvor vi kunne sige, at der skulle vi have haft flere point. Men der er altså også kampe, som vi har vundet, hvor vi måske ikke skulle have vundet,« mener han.

En heldig sejr

Niklas Backman naevner hjemmekamp­en mod Esbjerg, som AGF vandt 1-0 (»Den fortjente vi måske ikke at vinde«) og udekampen mod OB, da AGF hev en 2-1’er hjem efter et taet opgør, som OB dominerede i anden halvleg.

»Der er også et par kampe, vi kunne have fået mere ud af, måske FC Midtjyllan­d (0-1, red.) og så mod Silkeborg. Men hvis vi ikke er der 100 pct. som hold, er det svaert at vinde, og så er det ligegyldig­t, hvem vi spiller mod, om det er et 2. divisionsh­old eller FC København.«

Men spørgsmåle­t er, hvad der er sket, siden AGF ikke laengere kan forsvare sig tilstraekk­eligt effektivt? Niklas Backman har en forklaring på baggrund af Silkeborgn­edsmeltnin­gen.

»Hvis vi ikke forsvarer os ordentligt med alle 11 spillere, er vi ikke så gode defensivt, som vi skal vaere. Da det gik supergodt for os, sagde jeg også, at årsagen var, at vi forsvarede os som et hold. Nu mødte vi Silkeborg, og måske taenkte man, at det var en

Måske taenkte man, at det var en luksuskamp, og at det måske ikke var nødvendigt at forsvare alle mand. Men så bliver man straffet. Niklas Backman, AGF-anfører efter 3-4 mod Silkeborg

luksuskamp, og at det måske så ikke var nødvendigt at forsvare alle mand. Men så bliver man straffet i Superligae­n,« siger han.

 ??  ?? Silkeborgs Anders Hagelskjae­r har scoret sejrsmålet til 4-3 mod AGF. I forgrunden aergrer Bror Blume sig. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Silkeborgs Anders Hagelskjae­r har scoret sejrsmålet til 4-3 mod AGF. I forgrunden aergrer Bror Blume sig. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark