Jyllands-Posten

Rune troede ikke, at han kunne fortsaette

En skadet ankel undervejs gjorde kun Holger Runes glaede over triumf i saesonfina­len endnu større.

-

Den danske tennisspil­ler Holger Rune kan kalde sig verdens bedste junior, efter at han søndag triumfered­e i saesonfina­lens slutkamp og overtog verdensran­glistens førsteplad­s i sin sidste juniorturn­ering, inden han fokuserer fuldt ud på seniorkarr­ieren.

Søndag vandt han finalen med 7-6, 4-6, 6-2 over franske Harold Mayot, og den samlede bedrift blev kun større af, at Holger Rune troede, at det var slut, da han fredag vred om på anklen.

»Efter jeg vred om, taenkte jeg, at jeg ikke var i stand til at fortsaette, men min traener sagde, at jeg bare skulle have fire partier mere for at gå videre til semifinale­n, og dem fik jeg. I semifinale­n gjorde det meget ondt i starten, men det blev bedre og bedre, og jeg er glad for, at jeg kunne fortsaette,« sagde Holger Rune i sejrsinter­viewet på banen efter søndagens finalesejr.

Her måtte han slide hårdt for sejren, inden kampen tippede over i hans favør med servegenne­mbruddet til 3-1 i tredje saet.

»Jeg er så stolt af mig selv. Jeg slog min gode ven Mayot, der har spillet sit livs tennis i denne uge. Vi var begge nervøse, men sådan skal det vaere i en finale,« sagde Holger Rune.

Til tops på ranglisten

Som sidegevins­t snupper den 16-årige dansker altså førsteplad­sen på verdensran­glisten.

»Jeg blev lidt ekstra nervøs over udsigten til førsteplad­sen. Det betyder alt for mig at få førsteplad­sen,« lød det fra Rune.

Tidligere på året vandt han French Open, og nu kan han altså bryste sig af endnu en triumf af de helt store i 2019.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund Jens Anker Andersen er fuld af beundring over Holger Runes bedrift.

»Hele saesonen taler virkelig for sig selv. I en meget ung alder har han nået mange milepaele, som vi også ville klappe i vores haender over, hvis han var to år aeldre,« oplyser Jens Anker Andersen i en pressemedd­elelse.

Danmark havde senest en verdensett­er hos juniordren­gene i 1999, da Kristian Pless nåede til tops.

Tidligere i år tilbragte Clara Tauson flere måneder øverst på pigernes rangliste, efter at hun vandt Australian Open i januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark