Jyllands-Posten

Unge sparer mere op til pensionen

Ifølge en ny undersøgel­se bruger de unge mere tid og laegger flere penge til side for at polstre sig til pensionist­tilvaerels­en.

- RANE VON BENZON rane.v.benzon@jp.dk

Unge forbereder sig mere og mere til den tredje alder. Det viser en ny undersøgel­se fra ATP, som er lavet af Aim Create.

»Det er saerligt de unge, der bruger mere tid på deres pension. Der er samtidig sket en stigning blandt dem, som sparer mere op,« fortaeller Kim Johansen, pensionsch­ef i ATP.

”Unge” er i det her tilfaelde personer i alderen 18-40 år.

Ifølge undersøgel­sen er der fra 2018 til 2019 sket en stigning fra 6 pct. til 22 pct. blandt unge, der har svaret, at de enten har flyttet eller aendret pensionen ved at saette ekstra penge ind.

»De unge kan se, at hvis de skal kunne leve det liv, de gerne vil i den tredje alder, så kraever det, at de har overblik over, hvor meget pension de får udbetalt,« fortaeller Kim Johansen.

»Det er jo positivt, at der er en stigende interesse fra yngre mennesker,« siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerø­konom i Nordea, der dog tror, at det nok mere er de 3540-årige frem for de 18-25årige, der er begyndt at interesser­e sig for pensionen.

Kim Johansen er enig i, at det er positivt, at der bliver taget stilling og vist interesse.

»Vi synes, at det er positivt.

Jo tidligere man tager stilling til pension, jo billigere bliver det. Det kan vaere, at de gerne vil have muligheden for at gå på pension, når de vil,« siger Kim Johansen, der dog ikke vil kloge sig på, hvad årsagen til den stigende interesse kan vaere.

Ann Lehmann Erichsen mener, at det kan skyldes forskellig­e ting.

»Der kom nye regler i starten af 2018, der kan have haft en effekt. Det kan også skyldes, at de har laest lidt avis og fundet ud af, at man skal vaere dygtig til at spare op, hvis man skal have noget ud af sin pension. Med andre ord skal man enten løbe en større risiko eller spare mere op,« siger hun.

 ??  ?? Ifølge en ny undersøgel­se fra ATP bruger unge mere tid og penge på pensionsop­sparingen end tidligere. Foto: Nima Stock
Ifølge en ny undersøgel­se fra ATP bruger unge mere tid og penge på pensionsop­sparingen end tidligere. Foto: Nima Stock

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark