Jyllands-Posten

Ejere efter børslussin­g

-

stigmatise­rer brugerne, er angiveligt elimineret med det nye høreappara­t.

Umiddelbar­t tog aktiemarke­det godt imod lanceringe­n af Opn S. I løbet af maj steg aktiekurse­n fra cirka 200 til 235, da aktien var på toppen. Men de følgende måneder sivede aktien tilbage til udgangspun­ktet, dog med en hop opad, da Demant i august fremlagde halvårsreg­nskab og i den forbindels­e opjustered­e forventnin­gerne til helåret.

Derefter begyndte it-raedslerne. Demant har gennem seks fondsbørsm­eddelelser i september og oktober løbende uddybet, hvad problemern­e bestod i, og hvad deres konsekvens­er er.

Det er bemaerkels­esvaerdigt, at selv om aktiekurse­n som naevnt er faldet 12 pct., siden Demant første gang fortalte om situatione­n, er dette kursfald ikke specielt knyttet til dagene for offentligg­ørelse af de seks, konkrete fondsbørsm­eddelelser.

Naeppe mere dårligt nyt

Da der den 26. september, kort før fondsbørse­ns åbningstid, første gang blev sat et konkret beløb på tabet, faldt aktiekurse­n f.eks. kun med 3,1 pct.

Forløbet kan afspejle, at det ikke så meget er det konkrete tab, som det er usikkerhed­en, investorer­ne reagerer på.

Ser man på det gennem investorbr­iller, kan man måske trøste sig med, at der i det mindste ikke synes at vaere kommet flere dårlige nyheder undervejs. Der har ikke vaeret situatione­r, hvor Demant lovede, at problemer var løst, hvorefter det viste sig, at de ikke var løst alligevel.

Det må også betragtes som positivt, at hackerne, ifølge Demants kommunikat­ionsdirekt­ør, tilsynelad­ende ikke har ødelagt noget i it-systemerne eller brugt deres adgang til at stjaele penge eller forretning­shemmeligh­eder.

»Når man bliver udsat for it-kriminalit­et, kommer der jo nogle ind i ens it-systemer, og så har vi lukket ned for det. Det store i det her har vaeret at genetabler­e systemerne. Når man slukker for alt, skal man vaere sikker på, at alle data er der, at backup er der, og at systemerne ikke er blevet inficeret med noget,« siger kommunikat­ionsdirekt­ør Trine Kromann-Mikkelsen.

Naeste udmelding om situatione­n i høreappara­tkoncernen ventes den 18. november, når selskabet – et par uger forsinket – aflaegger kvartalsre­gnskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark