Jyllands-Posten

Kreditchef i Danske Bank fik hjemve og kvittede jobbet og Danmark

Robert Endersby var risiko- og kreditchef i Danske Bank. Han beskrives af tidligere kolleger som dygtig og trovaerdig.

- CLAUS IVERSEN claus.iversen@finans.dk

København bliver af mange vurderet til at vaere en dejlig hovedstad at bo i. Men den er nok bedst, hvis man har sine naere familiemed­lemmer at dele den med.

Det havde Danske Banks tidligere risiko- og kreditchef Robert Endersby ikke, og savnet af familien og tilvaerels­en i London blev for stort for briten. Hvilket var medvirkend­e årsag til, at han efter blot halvandet år i landets største bank afleverede sin opsigelse til den davaerende adm. direktør, Thomas F. Borgen.

I forbindels­e med opsigelsen gav Robert Endersby udtryk for, at han gerne ville tilbage til England.

»I sidste ende så har jeg truffet et valg om, at jeg foretraekk­er livet i mit hjemland,« sagde Robert Endersby til Finanswatc­h.

Han bliver af tidligere kolleger i Danske Banks direktion beskrevet som en person, man kunne stole på.

»Han havde en høj grad af trovaerdig­hed, og han var vellidt. Vi havde alle en fornemmels­e af, at han var en fyr, som man kunne stole på. Og så var han virkelig dygtig,« lyder beskrivels­en.

Alligevel kom det ikke som en stor overraskel­se for den tidligere kollega, at Robert Endersby forlod Danmark.

»Han faldt aldrig rigtig til i Danmark. Han savnede London. Han følte, at han var kommet for langt vaek fra det store finanscent­rum i London

og helt ud på marken i København. Det virkede på mig, som om han fandt København og Danmark provinsiel,« siger den tidligere kollega.

Masser af fodbold i tv

Det var ikke alt ved København, som var skidt.

Robert Endersby var eksempelvi­s begejstret for, at det var nemmere at se Premier League-kampe i Danmark end i London, fordi de danske tv-kanaler viser mange kampe fra fodboldlig­aen. Det var derfor nemt at følge med i favoritklu­bben Manchester Uniteds praestatio­ner.

Før Robert Endersby kom til Danske Bank, var han ansat i Royal Bank of Scotland og Barclays Bank. Isaer erfaringen fra sidstnaevn­te havde Danske Bank glaede af.

»Barclays var og er kendt for at vaere førende inden for risikostyr­ing. Banken opererer med en stor kompleksit­et i arbejdet med risikostyr­ing og anvender meget avancerede modeller. Her hjalp han i den grad Danske Bank med at blive dygtigere,« lyder det fra en anden tidligere kollega i Danske Bank.

Han kalder Robert Endersby for en »meget kompetent kreditchef, som med stort engagement og temperamen­t forbedrede Danske Banks risikomode­ller maerkbart«. Hvilket banken lige siden har nydt godt af.

Tidligere kolleger beskriver ham ligeledes som en person med en klassisk tør britisk humor.

Han havde en høj grad af trovaerdig­hed, og han var vellidt. Vi havde alle en fornemmels­e af, at han var en fyr, som man kunne stole på. Og så var han virkelig dygtig. TIDLIGERE KOLLEGA I DANSKE BANK OM ROBERT ENDERSBY

Robert Endersby var risikochef i Danske Bank fra september 2012 og frem til december 2014.

To voksne børn

Siden han forlod banken, har han vaeret bestyrelse­smedlem i Tesco Bank og fra september 2016 i Credit Suisse Internatio­nal og Credit Suisse Securities Limited.

Robert Endersby har sammen med sin kone to voksne børn i 20’erne.

 ??  ?? Robert Endersby kunne i Danmark blive begejstret over, at han på tv nemt kunne følge sit favorithol­d i Premier League, Manchester United.
Foto: Danske Bank
Robert Endersby kunne i Danmark blive begejstret over, at han på tv nemt kunne følge sit favorithol­d i Premier League, Manchester United. Foto: Danske Bank

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark