Jyllands-Posten

Første lejer med 180 arbejdspla­dser flytter til fabriksbyg­ningerne på Trøjborg

Sweco og dets nyligt indkøbte arkitektfi­rma flytter fra deres eksisteren­de adresser i Aarhus og til et nyt, faelles kontor på Trøjborg, hvor de selv skal stå for udviklinge­n af arealerne i det gamle bryggeri og margarinef­abrik.

- JULIE THOMSEN EjendomsWa­tch jpaarhus@jp.dk

Ejerkredse­n bag Willemoesg­adekarréen på Trøjborg har fundet den første lejer til ejendommen.

Det bliver rådgivning­skoncernen Sweco og arkitektfi­rmaet Årstiderne Arkitekter, som Sweco overtog i begyndelse­n af 2018, der flytter ind i karréen som de første og dermed åbner et faelles kontor i Aarhus med plads til 180 medarbejde­re.

»Beslutning­en om at samle vores aarhusians­ke afdelinger i Sweco og Årstiderne

Arkitekter på en faelles lokation styrker vores samarbejde og åbner mulighed for at levere endnu bedre integreret rådgivning til vores kunder i Jylland. Vi oplever en stigende efterspørg­sel på integrered­e løsninger, og flere projekter kalder på både ingeniør- og arkitektfa­glige ydelser. Det er min klare overbevisn­ing, at vi imødekomme­r den efterspørg­sel bedst, når vi sidder fysisk sammen,« udtaler Dariush Rezai, adm. direktør i Sweco Danmark, i en meddelelse sendt til EjendomsWa­tch.

I dag sidder Swecos aarhusians­ke ingeniører i Skejby, mens Årstiderne sidder i Ceresbyen i centrum af Aarhus.

Sammenlaeg­ningen vil bygge på erfaringer fra Swecos hovedkonto­r i København, hvor 800 ingeniører og arkitekter sidder fysisk sammen, og fra Silkeborg, hvor Årstiderne­s tegnestue i 2018 fik en ingeniøraf­deling.

Årstiderne Arkitekter og Sweco skal selv stå for transforma­tionen af det tidligere fabriks- og lagerkompl­eks.

I november 2018 blev tegnestuen Cebra Architectu­re efter en arkitektko­nkurrence udskrevet af den nye ejer ellers udvalgt til at stå for transforma­tionen af Willemoesg­adekarréen.

Men det har hele tiden vaeret købers plan, at en fremtidig stor lejer skulle have mulighed for at saette sit praeg på udviklinge­n, fortalte Klaus Gad, talsperson for KPS Invest, der købte ejendommen af statens ejendomsse­lskab Freja Ejendomme for en endnu ikke offentligg­jort handelspri­s i august 2018.

Arbejdet på ejendommen er begyndt, og efter planen er kontoret klar til indflytnin­g i tredje kvartal af 2020.

Erhvervsma­egleren Colliers har formidlet udlejninge­n.

Bag KPS Invest står familien Korsgaard Sørensen, der har skabt en formue gennem dør- og vinduesvir­ksomheden KPK på Mors, som siden 2007 har vaeret en del af svenske Inwido.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark