Jyllands-Posten

Medlem af socialudva­lget: Et mønster af forfaerdel­ige arbejdsfor­hold

Et påbud til et aarhusians­k behandling­shjem betyder, at alle handicaple­dere får undervisni­ng i at tage ansvar for sundhedsop­gaven på bosteder.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Forholdene på Aarhus Kommunes bosteder for voksne med handicap kunne føre til, at personalet rejser alarmerend­e flag eller bliver whistleblo­were i pressen. Men det sker ikke. I stedet forlader medarbejde­rne deres arbejdspla­dser.

Sådan lyder det fra Keld Hvalsø, der er medlem af Aarhus Kommunes Social- og Beskaeftig­elsesudval­g for Enhedslist­en.

Han reagerer på et påbud fra Styrelsen for Patientsik­kerhed og problemati­ske beskrivels­er af forholdene på Bofaelless­kabet Skødstrup, Hus 4, i en rapport fra Socialtils­yn Midt.

For Keld Hvalsø er forholdene på Bofaelless­kabet Skødstrup, Hus 4, et symptom på et større problem.

»Vi ser noget, der begynder at ligne et mønster, og at der findes forfaerdel­ige arbejdsfor­hold på disse bosteder,« siger han.

Kaemper indaedt

Social- og Beskaeftig­elsesudval­get har fået en orienterin­g om Styrelsen for Patientsik­kerheds påbud til Bofaelless­kabet Skødstrup, Hus 4, givet den 1. oktober.

I påbuddet beskrives bl.a., hvordan styrelsen ved et besøg den 20. august konstatere­de, at der blev givet en dobbelt dosis medicin på en gang, at der manglende dokumentat­ion for udlevering af medicin, at journaler manglede tilfredsst­illende beskrivels­er af patienters problemsti­llinger og sygdomme, samt at aftaler med

Jeg vil sikre mig, at ikke kun medarbejde­rne kan det her, fordi det i sidste ende er ledernes ansvar. Natascha Mannemar Jensen, chef for afdelingen Voksne, Job og Handicap

behandling­sansvarlig­e laeger var mangelfuld­e.

Disse problemsti­llinger udgør ifølge styrelsen en

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark