Jyllands-Posten

Kan AGF rejse sig? Er FCK'erne traette? Og hvad med Jens Stage?

For godt et år siden var AGF ved at hive en 1-0sejr hjem over FCK på et mål af Jens Stage. Nu spiller han for modstander­ne i sin første kamp i Aarhus, siden han blev solgt fra AGF.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Hvad kommer mandagens kamp mellem AGF og FC København til at handle om? At Jens Stage er tilbage på sin tidligere hjemmebane i udeholdets trøje? Eller at AGF skal genvinde hjemmepubl­ikums respekt efter 3-4 mod Silkeborg? Eller at FC Københavns spillere er udkørte efter en lang tur og en strabadser­ende kamp mod Dynamo Kiev i Ukraine?

Sidstnaevn­te har fyldt en del, primaert fordi FC København på torsdag spiller pokalkamp mod FC Nordsjaell­and og få dage senere igen skal i kamp i Superligae­n mod Sønderjysk­e søndag aften.

Hovedstads­klubben ankommer til Aarhus med to kampe om ugen gennem laengere tid i tasken, men AGF-traener David Nielsen udviser ikke den store medlidenhe­d med Ståle Solbakkens betingelse­r som traener.

»Programmet har FC København kalkuleret med i deres sammensaet­ning af deres trup og den kvalitet af spillere, de har hentet til. Det er det, de er sat i verden for at udføre. Det er jo ikke os, der får noget ud af, at de har et taet program. Det kommer ikke os til gode. Fra torsdag til mandag aften er der laenge. Når de spiller torsdag og søndag er det noget andet. Det er ikke denne kamp, de er nervøse for at vaere traette i,« mener David Nielsen.

Også hans hold skal spille en midtugekam­p torsdag hjemme mod OB i pokalen inden en tur til FC Nordsjaell­and søndag. Og mandag mod FC København og torsdag mod OB skal man ikke forvente at se Mustafa Amini og Frederik Tingager i kamp, da begge døjer med skader.

»Måske kan vi få dem med sidst på ugen,« bemaerker AGF-traeneren, der ser frem til en kamp, der kan blive lige så jaevnbyrdi­g, som da de to klubber senest mødtes i Aarhus i august sidste år.

Mål af Jens Stage

Ved den lejlighed førte AGF – såmaend på et mål af netop Jens Stage – til der manglede ganske kort tid. Så sparkede Viktor Fischer udligninge­n ind.

»Det bliver en taet og intens fodboldkam­p. Det er to hold, der har de samme forsvarspr­incipper. Kvaliteten bliver afgørende. Det giver sig selv, at denne kamp bliver med mere kontrol og slet ikke så vild en kamp, som vi spillede mod Silkeborg. Men vi skal forsøge at presse dem, som vi gjorde senest, de var på besøg i Aarhus. Vi dansede med dem hele kampen i Aarhus, og vi dansede med dem hele kampen i Parken, da vi tabte 1-2. Men det kraever meget af os,« understreg­er David Nielsen.

Nicolai Poulsen, hårdfør AGF-midtbanema­nd, er sikker på, at han og holdkammer­aterne vil slå tilbage efter nederlaget til Silkeborg.

»Mod FCK kommer der en reaktion fra os. Det skal vi ud at vise vores hjemmepubl­ikum. Vi skal vinde igen og holde os til i toppen af tabellen. Offensivt tager vi noget fint med fra Silkeborg-kampen, men defensivt skal vi haenge bedre sammen. Vi skal alle forsvare, ingen skal løbe og vente på at få bolden, så de kan vaere på igen,« siger han.

Det sker i fodbold

Traener David Nielsen har ikke decideret skullet samle sine spillere op efter 3-4nederlage­t.

»Vi mislykkede­s mod Silkeborg undervejs i kampen. Det kan jo ske i fodbold. Vi har aldrig tidligere produceret så mange åbne chancer, så det var ikke alt, der kiksede. Men vi forsvarede os ikke med 100 pct. respekt,« siger han.

Han køber ikke den med, at der er tale om en gratis kamp, fordi FC København alt andet lige er det staerkeste hold af de to.

»Det er sundt at aergre sig over, at man ikke lykkes. Men det vaerste jeg ved, er at tabe 0-4 og vaere flere niveauer under modstander­ne. Det kan jeg ikke acceptere. Der var masser at stille op mod

Silkeborg. Det var små ting, der afgjorde det. Så vi står ikke med et uløseligt problem. Når du bliver smadret i Parken og føler dig som lilleput; det er det vaerste. Spillerne kan måske bedre acceptere den med, at ”de var også bedre end os”, men det kan jeg ikke,« siger David Nielsen.

To kompakte hold

Ikke meget indikerer, at måltavlen bliver overbelast­et, da begge hold er velorganis­erede og kompakte som udgangspun­kt.

»Vi skal vaere mere effektive i begge ender. Vi skal igen vaere svaere at score imod, og det har vi vaeret i mange kampe. Det skal vi finde tilbage til. FC København plejer at stå godt defensivt, så jeg tror ikke, der kommer lige så store tal på måltavlen som mod Silkeborg,« siger Nicolai Poulsen.

Og Jens Stage? Mon ikke, at han er med fra start. Han er ikke typen, der bliver udmattet.

Det er jo ikke os, der får noget ud af, at de har et taet program. Det kommer ikke os til gode. David Nielsen, AGF-traener, om FCK's taette kampprogra­m.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark