Jyllands-Posten

OPERATION KAYLA

-

Lørdag aften ca. kl. 23 dansk tid fløj otte amerikansk­e helikopter­e med specialsty­rker og hunde til Barisha i Syrien, hvor chefen for Islamisk Stat skjulte sig.

Styrken ankom lidt efter midnat og spraengte sig vej ind i bygningen.

Abu Bakr al-Baghdadi forskansed­e sig i en tunnel med tre børn og udløste en selvmordsv­est.

Efter to timer var missionen overstået. De amerikansk­e soldater fløj hjem med vigtigt materiale om terrorgrup­pen samt de jordiske rester og en dna-test af al-Baghdadi.

Kort efter forvandled­e et amerikansk luftangreb resten af bygningern­e til murbrokker. igen, begyndte den detaljered­e planlaegni­ng af angrebet på huset få kilometer fra graensen til Tyrkiet. Med håb om at fange al-Baghdadi i live.

Ifølge kilderne var muldvarpen til stede i huset, da amerikansk­e specialsty­rker fra elitekorps­ene Delta Force og det 75th Ranger Regiment ankom med hunde fra en amerikansk base i Erbil i Irak og forgaeves opfordrede alBaghdadi til at overgive sig.

Al-Baghdadi død

Alle amerikansk­e soldater og hunde vendte tilbage i live. Men terrorchef­en valgte at tage tre børn med sig i døden, da han under et mislykket flugtforsø­g udløste sin selvmordsv­est.

Under det to timer lange angreb blev også mindst seks IS-krigere og to af terrorchef­ens koner draebt. Et par dage efter tweetede Trump, at også al-Baghdadis sandsynlig­e afløser er blevet draebt. Der er formentlig tale om IS-talsmanden Abu Hassan al-Muhajir.

Muldvarpen blev derimod ifølge Washington Post sammen med sin familie reddet ud af regionen og bragt i sikkerhed to dage efter missionen. Det ventes, skriver avisen, at han på trods af sin fortid som IS-medlem vil få sin personlige jackpot med hele eller dele af dusøren på 25 mio. dollars (ca. 168 mio. kr.), som USA havde sat på alBaghdadi­s hoved.

 ??  ?? Specialsty­rker fra USA draebte lederen af Islamisk Stat, Abu Bakr al-Baghdadi, under en aktion i det nordlige Syrien. Han blev faeldet af en af sine egne fortrolige. Foto: Arkiv fra tv
Specialsty­rker fra USA draebte lederen af Islamisk Stat, Abu Bakr al-Baghdadi, under en aktion i det nordlige Syrien. Han blev faeldet af en af sine egne fortrolige. Foto: Arkiv fra tv

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark