Jyllands-Posten

Overstyred­e ustyrlige hjerter

Tysk film om påduttet venskab mellem en rigmandssø­n og en ung hjertepati­ent har alle muligheder for at blive en god film, men drukner i klichéer.

- MIT USTYRLIGE HJERTE

nemlig engang en overlaege i Tyskland, der arbejdede døgnet rundt. Og som fattede sympati for en 15-årig hjertesvag patient, samtidig med at han var hamrende irriteret over sin luddovne søn, der stadig i sine 30’ere levede et hedonistis­k liv på diskoteker­ne. Han truede sønnen med at lukke for pengestrøm­men, hvis ikke han tog sig af den 15-årige dreng. De blev bedste venner. Hurra for den dejlige historie, der nu er blevet til en skraekkeli­g film.

Herfra er det så desvaerre bare, at alle de forkerte beslutning­er tages i den tyske film om hjertepati­enten David (Philip Noah Schwarz) og Lenny (Elyas M’Barek), der får et brødrelign­ende forhold. Filmen er fyldt med potentielt bevaegende øjeblikke, men de ender som en kø af klichéer.

Hvorfor skal overlaegef­aderen vaere helt og aldeles stram i betraekket uden bare et lillebitte forsonende element, og hvorfor er Lenny så tåbeligt festabeagt­ig, at han kører en sportsvogn gennem en garage og ud i en swimmingpo­ol?

Og hvorfor skal alle de scener, der har dramatisk potentiale, absolut peppes op med en glad popsang, så de få følelser, filmen har held til at liste ud af os, bliver blaest vaek, inden man for alvor får lov til at maerke efter?

Hver gang historien er ved at gå i stå, kan man jo altid lade drengen besvime og skabe kunstigt skabt dovent drama. Ja, det lyder måske, som om jeg er ond i sulet, men det bliver man altså i en biografsal, når man føler sig manipulere­t med.

DRAMA

TYSKLAND, 2017 Instruktio­n: Marc Rothemund 1 time og 44 min. Premiere den 31. oktober

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark