Jyllands-Posten

Fra skuespille­r til travl advokat

Nima Nabipour har vaeret forsvarsad­vokat i nogle af de største kriminalsa­ger i Danmark, og i disse dage gaelder det forsvaret af den bedragerit­iltalte Britta Nielsen i Københavns Byret. Men karrieren blev indledt et helt andet sted: på skuespille­rskolen.

- FREDERIKKE TRAEHOLT

Når advokat Nima Nabipour står i sit sorte jakkesaet og hvide skjorte foran byretten i København og svarer på spørgsmål om Britta Nielsen-sagen, er han vant til rampelyset. For udover at vaere en travl forsvarsad­vokat har han en fortid som skuespille­r i en raekke danske film og tv-serier.

Den 38-årige Nima Nabipour er født i Iran, men flygtede til Danmark som treårig med sine foraeldre, der slog sig ned i Sønderborg,

hvor han voksede op. Nima Nabipour er student fra det tyske gymnasium i Aabenraa og uddannede sig efterfølge­nde til jurist i både Berlin og Danmark. Som nyuddannet jurist arbejdede han i en periode i Justitsmin­isteriet og i Købehavns Kommune.

Flere tunge sager

Nima Nabipour har vaeret forsvarsad­vokat i flere opsigtsvae­kkende kriminalsa­ger i de senere år. Eksempelvi­s i en periode som forsvarer for den såkaldte Kundby-pige, der i 2017 blev idømt otte års faengsel for forsøg på terror.

I Danmarks største kokainsag repraesent­erede han en af de syv maend, der blev tiltalt for at forsøge at smugle 310 kg kokain ud af landet, men som alle blev frifundet. Også i den såkaldte Pusher Street-sag, hvor 13 maend blev tiltalt for et omfattende hashsalg, fungerede Nima Nabipour som forsvarer. Og nu gaelder forsvaret af Britta Nielsen, der har erkendt omfattende millionsvi­ndel, mens hun var ansat i Socialstyr­elsen.

Inden jurastudie­t på Københavns Universite­t uddannede Nima Nabipour sig til skuespille­r på Det Danske Filmskuesp­illerakade­mi og The William Esper Studio i New York. Det førte til roller i adskillige danske film og tv-serier, herunder ”Anna Pihl”, ”Norskov”, ”Sommer” og ”Fighter”.

Ligheder mellem job

»Jeg lavede meget skuespil, da jeg var studerende. Og gør det stadig, når der er mulighed for det. Men nu er jeg advokat og prioritere­r det højt,« har Nima Nabipour tidligere fortalt til Djøfbladet. Han har også givet udtryk for, at jobbene som skuespille­r har vaeret en stor hjaelp i karrieren som advokat, fordi den proces, man skal igennem, når man indstudere­r en rolle, er meget lig processen op til en retssag.

Som skuespille­r studerer man manus til en rolle så grundigt, at man virker fri på scenen eller foran kameraet. På samme måde starter en retssag med en masse bilag, som man saetter sig så grundigt ind i, at forelaegge­lsen, afhøringen og proceduren virker fri, nem og forståelig, har han forklaret.

Og spørger man Nima Nabipours kollega, advokat Tenna Dabelsteen, er indstuderi­ngen netop et af hans varemaerke­r.

»Det, der kendertegn­er Nima som advokat, er, at han er meget ambitiøs og velforbere­dt i alle sager – små som store,« forklarer hun.

Hvad adskiller ham fra andre forsvarsad­vokater?

»Han møder alle sine klienter i øjenhøjde, og han behandler alle sager som lige vigtige,« siger Tenna Dabelsteen og tilføjer, at Nima Nabipour som privatpers­on også er både meget hjaelpsom og omsorgsful­d.

Kvaliteter, som Nima Nabipour selv delvist tilskriver sin skuespille­rkarriere

»Som advokat kan jeg da også godt bruge den empati og indsigt i mennesker, jeg har tilegnet mig som skuespille­r. Det er vigtigt at se ind bagved og forstå personen,« har han tidligere fortalt til DR.

Jeg lavede meget skuespil, da jeg var studerende. Og gør det stadig, når der er mulighed for det. Men nu er jeg advokat og prioritere­r det højt

Nima Nabipour, advokat,

Valby

 ??  ?? Advokat Nima Nabipour foran Københavns Byret, hvor han i disse dage er forsvarer for den tidligere medarbejde­r i Socialstyr­elsen, Britta Nielsen, der er tiltalt for omfattende millionbed­rageri. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Advokat Nima Nabipour foran Københavns Byret, hvor han i disse dage er forsvarer for den tidligere medarbejde­r i Socialstyr­elsen, Britta Nielsen, der er tiltalt for omfattende millionbed­rageri. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark