Jyllands-Posten

Formel 1-chef led nederlag ved afstemning

Mercedes stemte imod et forslag, der skulle have gjort Formel 1 mere spaendende.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Formel 1’s ønske om at gøre kvalifikat­ionerne mere spaendende endte med at blive stemt ned af to hold.

Det skriver motorsport.com.

Idéen var, at den almindelig­e kvalifikat­ion om lørdagen i tre udvalgte løb igennem saesonen skulle aendres til at vaere et slags minirace, hvor den, der lå forrest i VM-stillingen, skulle starte bagerst, nummer to i VMstilling­en naestsidst osv. – et såkaldt reverse grid-format.

På den måde ville de førende i VM-stillingen skulle kaempe sig op igennem feltet, når løbet begyndte om søndagen.

For at blive enige om at køre efter dette format i Frankrig, Belgien og Rusland skulle alle holdene stemme for, men under grandprixe­t i Mexico mødtes teamchefer­ne, og to stemte imod.

Blandt dem var Mercedeste­amchef Toto Wolff.

»Jeg stemte imod, fordi vi har en forpligtig­else til at bevare dna’en i Formel 1. Det føltes bare forkert, og det er ikke, fordi vi skal have en fordel. Det kunne lige så godt vise sig at vaere godt for os, hvis Ferrari skulle have startet bag os, hvis man ser på, hvordan kvalifikat­ionerne spaender af i øjeblikket,« siger Toto Wolff til motorsport.com.

Bolt fem meter efter

Han mener, at det er imod ånden i al sport.

»Jeg stemte imod, for når man ser på 100-meterfinal­en ved OL, lader man heller ikke Usain Bolt starte fem meter bag de andre bare for at få en spaendende slutning,« siger Toto Wolff.

Ross Brawn, sportsdire­ktør hos Formel 1, forklarede om forslaget, at det skulle vaere et format til afprøvning fra 2020.

»Jeg vil godt understreg­e ordet ”eksperimen­t”, for det er netop, hvad det er. En lille smagsprøve på, hvilken retning vi skal tage i fremtiden. Vi er godt klar over, at det nuvaerende kvalifikat­ionsformat er spaendende, men vi skal også sikre, at løbet bliver weekendens højdepunkt,« sagde Ross Brawn til espn.com, inden forslaget blev nedstemt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark