Jyllands-Posten

Antallet af dårlige betalere overrasker

På 12 måneder er der blot blevet 159 faerre danskere i Bisnodes register over dårlige betalere. I september var der registrere­t 180.236 skyldnere.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk RENE OSTENFELD, SENIORRÅDG­IVER, BISNODE

Opsvinget buldrer og brager om ørerne på danskerne, og beskaeftig­elsen har aldrig vaeret højere. Men det har ikke luget ud i Bisnodes register over dårlige betalere.

»Det er meget overrasken­de,« siger René Ostenfeld, seniorrådg­iver i Bisnode, der driver Debitor Registret – et register over dårlige betaler.

I september var 180.236 danskere over 18 år optaget i registeret som dårlige betalere.

På samme tid sidste år var tallet 180.395 svarende til et fald de seneste 12 måneder på bare 0,1 pct.

»Man kunne fristes til at tro, at der ville vaere et større fald i antallet af registrere­de skyldnere den seneste tid, da vi er inde i en økonomisk sund periode med høj beskaeftig­else, lave renter og reallønsfr­emgang,« siger René Ostenfeld.

Faerre unge i registret

De mange registreri­nger svarer til, at 1 af hver 25 voksne danskere står i Bisnodes skyldnerre­gister.

Selv om antallet af registrere­de skyldnere ikke falder, så er der tyndet ud i gruppen af unge under 30 år, som de seneste tre år er skrumpet med 5,7 pct., viser Bisnode-tallene.

Samtidig har gruppen af unge skyldnere den laveste gaeld, idet hver person under 30 år ifølge Bisnode skylder 22.623 kr.

Det tilsvarend­e beløb for skyldnere over 30 år er 55.308 kr. Det betyder, at personer over 30 år skylder mere end det dobbelte af unge skyldnere. Til gengaeld er aeldre skyldneres gennemsnit­lige gaeld dykket 19.555 kr. de seneste tre år – et fald på 26 pct.

Vi forventer, at udviklinge­n vil fortsaette i retning af stadig faerre skyldnere, da vi generelt oplever en øget bevidsthed om gaeld og privatøkon­omi

Det vil vende

For René Ostenfeld er det alt sammen medvirkend­e til, at han fortsat tror på, at tingene vil vende.

»Vi forventer, at udviklinge­n vil fortsaette i retning af stadig faerre skyldnere, da vi generelt oplever en øget bevidsthed om gaeld og privatøkon­omi,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark