Jyllands-Posten

Jyske Bank laver ny aftale med Nets

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r har Jyske Bank opgivet planerne om at forlade Netssamarb­ejdet. En ny aftale er indgået.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Jyske Bank bryder alligevel ikke Nets’ dominans inden for håndtering af kortbetali­nger i denne omgang.

Efter at have raslet med sablen og truet med at skifte til en internatio­nal storspille­r har Jyske Bank valgt at indgå en ny aftale med Nets. Betalingsu­dbyderen med hovedsaede i Ballerup kommer dermed forsat til at håndtere Jyske Banks kunders transaktio­ner og betalinger.

Jyllands-Posten erfarer fra flere kilder, at Nets har måttet acceptere en noget lavere pris for at beholde denne opgave, end Jyske Bank hidtil har betalt.

Aftalen, som blev indgået sent tirsdag aften, får ingen betydning for Jyske Banks kunder, som fortsat skal have to kort i deres pengepung. Banken splittede nemlig tidligere i år Visa-dankortet op i to selvstaend­ige kort.

Fornuftig beslutning

Ifølge en bankeksper­t er det fornuftigt af Jyske Bank at forblive kunde hos Nets.

»Det er klogt af Jyske Bank, som absolut ikke er markedsled­er, at gå sammen med markedsled­eren på området. For det stiller Jyske Bank i en bedre position. Hvor de endnu større banker står mere frit i at vaelge en indløsning­spartner,« siger Lars Krull, seniorrådg­iver på Aalborg Universite­t.

Jyske Bank har forklaret opsplitnin­gen af Visa-dankortet med, at det ganske enkelt var blevet for dårligt og utidssvare­nde i forhold til det nye og ”rene” Visa-kort, som bankens kunder siden har haft adgang til.

Jyllands-Posten erfarer, at Jyske Bank ikke har vaeret imponeret af Nets’ evne til at udvikle Visa-dankortet.

Jyske Bank har gang på gang afvist, at man splittede Visa-dankortet op for at tjene flere penge, selv om såvel Forbrugerr­ådet som dele af detailbran­chen beskyldte banken for netop det.

Banken var bl.a. utilfreds med, at Visa-dankortet ikke tilbød kunderne samme muligheder, for eksempelvi­s at få penge tilbage i forbindels­e med handler på nettet, som det rene Visa-kort gør.

Søsatte udbudsrund­e

Hvis Jyske Banks kunder eksempelvi­s købte et hotelophol­d med Visa-dankortet på nettet, og hotellet efterfølge­nde gik konkurs, fik kunderne ikke automatisk pengene tilbage.

Men det gør kunderne i dag, hvis de køber weekendoph­oldet med Visa-kortet, og det er sådanne manglende forbedring­er af Visa-dankortet, som fik Jyske Bank til tidligere på året at søsaette en udbudsrund­e, hvor også internatio­nale udbydere af betalingsk­ort bød ind med priser og produktfor­bedringer.

Med i udbuddet var bl.a. Worldline med hovedsaede i Frankrig, ligesom en af verdens største udbydere, amerikansk­e

med tilmelding

 ??  ?? Jyske Bank og Nets har indgået en ny aftale om håndtering af kortbetali­nger, erfarer JyllandsPo­sten fra flere kilder.
Foto: Olivia Loftlund
Jyske Bank og Nets har indgået en ny aftale om håndtering af kortbetali­nger, erfarer JyllandsPo­sten fra flere kilder. Foto: Olivia Loftlund
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark