Jyllands-Posten

Matas øgede omsaetning­en i 2. kvartal

Matas’ onlinesalg steg med 53 pct., og omkostning­erne blev reduceret – men forventnin­gerne til hele årets omsaetning nedpraecis­eres.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Matas øgede sin omsaetning med 5,8 pct. i 2. kvartal af det skaeve regnskabså­r 2019/20. Alligevel blev halvåret lidt ringere i forhold til samme periode året før. Det marginale fald i omsaetning­en i halvåret skyldes bl.a., at der var en handelsdag mindre. Indtjening­en i 2. kvartal blev på 107 mio. kr.

»Indtjening­en var stabil i forhold til samme kvartal året før på trods af fortsat digital oprustning og moderniser­ing af butikkerne, og for sjette kvartal i traek voksede onlinesalg­et fra matas.dk med mindst 50 pct. i forhold til samme kvartal året før. Det momentum vil vi fortsaette med flere investerin­ger i det digitale område,«” lyder det fra adm. direktør i Matas A/S, Gregers Wedell-Wedellsbor­g.

Butikker moderniser­et

Matas har moderniser­et 15 af sine butikker i år, hvor man enten har opfrisket dem, flyttet dem eller lagt butikker sammen.

Moderniser­ingerne betyder et fald i kapitalfor­bruget (capex), så koncernen saenker sine forventnin­ger til capex fra 200-220 mio. kr. til niveauet 150-170 mio. kr. for hele regnskabså­ret 2019/20.

»Vi ser den mest positive effekt på salg og indtjening, når vi samtidig udvider, flytter eller sammenlaeg­ger butikker, så vi kan tilbyde kunderne større udvalg og endnu bedre service. Derfor vil vi fremover prioritere denne type moderniser­inger og tilpasning­er af butiksnett­et, selv om de tager laengere tid at få på plads,« siger Gregers Wedell-Wedellsbor­g.

Nedpraecis­erer

Den manglende omsaetning i 1. halvår får Matas til at praecisere sine forventnin­ger til omsaetning­en for hele året.

Oprindelig­t regnede koncernen med en vaekst i salget på mellem 3,5 og 6,5 pct. Her lyder den nye forventnin­g på et niveau mellem 3,5 og 5,5 pct. Til gengaeld fastholdes forventnin­gerne til driftsmarg­inalen på 14-15 pct.

De finansiell­e forventnin­ger til 2019/20 er baseret på en forventnin­g om et svagt stigende forbrug af produkter inden for skønhed, helse og personlig pleje, et fortsat fald i trafik til den fysiske detailhand­el og fortsat intensiv konkurrenc­e på markedet for skønhed, helse og personlig pleje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark