Jyllands-Posten

Jyske Bank skudt til hjørne efter skuffende kvartal

-

Jyske Bank endte i skammekrog­en onsdag, efter banken kom med et skuffende regnskab for 3. kvartal med blandt andet en nedpraecis­ering af forventnin­gerne til hele året.

Også Sydbanks friske regnskabst­al fra morgenstun­den, der viste, at basisindtj­eningen var under pres, endte med at koste på aktiekurse­n.

Samtidig var en raekke cykliske aktier som A.P. Møller-Maersk, Rockwool og FLSmidth lettere underdreje­t på skuffende meldinger om det kommende møde mellem USA og Kina i Chile. Mødet er blevet aflyst af den chilenske praesident på grund af uro og optøjer i landet.

Samlet endte C25-indekset dog med et plus på 0,78 pct. til 1.155,81.

Taev til Jyske Bank

Jyske Bank faldt onsdag med 5,4 pct. til 227,90 kr., efter at flere poster i regnskabet for 3. kvartal ikke levede op til forventnin­gerne. Overskudde­t før skat faldt til 449 mio. kr. fra 762 mio. kr. i samme periode sidste år. Analytiker­ne ventede et overskud før skat på 649 mio. kr., viser estimater indsamlet af Jyske Bank selv.

Jyske Bank nedpraecis­erede desuden forventnin­gerne til 2019. De lyder nu på et resultat efter skat omkring 2,0 mia. kr. mod tidligere ventet 2,0-3,3 mia. kr.

Sydbank kom ligeledes med kvartalsre­gnskab.

Med en basisindtj­ening under pres, et faldende nettoresul­tat til 269 mio. kr. fra 297 mio. kr. i samme periode sidste år, hvor analytiker­ne ventede 234 mio. kr. ifølge et estimat fra Bloomberg News, tog aktiekurse­n et fald på 1,6 pct. til 133,20 kr.

Tilbage i C25 blev Danske Bank hevet med ned med et fald på 2,4 pct. til 95,10 kr.

GN og Demant hevet op

Den italienske forhandler af høreappara­ter Amplifon, der er kunde hos både GN Hearing og Demant, leverede onsdag et saet staerkere tal for 3. kvartal end ventet, hvor salget lå 29,5 pct. højere end i samme periode sidste år.

Amplifon har en global markedsand­el på omtrent 11 pct., og selskabet køber og videresael­ger produkter fra både Demant og GN Hearing samt de øvrige store producente­r.

GN endte helt i toppen af C25 med et plus på 4,4 pct. til 283,30 kr., og Demant leverede en kursstigni­ng på 1,9 pct. til 177,55 kr.

Energikonc­ernen Ørsted hentede onsdag en smule af det tabte fra tirsdag tilbage igen - med en kursstigni­ng på 2,8 pct. til 593 kr.

Tirsdag tabte aktien 7,4 pct. på kursen efter en nedjusteri­ng af nogle langsigted­e finansiell­e mål og an

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark