Jyllands-Posten

Erfaren bankchef har vaeret holdt på pinebaenke­n i et halvt år

Tonny Thierry Andersen, der engang blev betragtet som kronprins i Danske Bank, fik i marts et topjob i Nykredit. Højst usaedvanli­gt overvejer Finanstils­ynet stadig, om han er egnet til posten.

- KRISTOFFER BRAHM kristoffer.brahm@finans.dk

Naesten 40 år efter, Tonny Thierry Andersen trådte ind i finanssekt­oren, aner han ikke, om han er købt eller solgt.

20. marts blev det annonceret, at den tidligere Danske Bank-chef indtrådte i Nykredits koncernled­else. Dermed var et bemaerkels­esvaerdigt karrieresk­ift fra toppen af Danske Bank til toppen af Nykredit en realitet.

»Nykredit står for mig som noget saerligt i Danmark: En finansiel virksomhed, der er ejet af en forening af kunder. Det giver store forpligtel­ser og unikke muligheder, som jeg simpelthen ikke kunne sige nej til at arbejde med,« udtalte Tonny Thierry Andersen i den forbindels­e.

Men et halvt års tid senere har den finansiell­e vagthund Finanstils­ynet stadig ikke afsluttet vurderinge­n af, om 55-årige Tonny Thierry Andersen er egnet og haederlig til at bestride sit nye chefjob. Dermed er det uafklaret, om Nykredit kan beholde sit senest indtrådte medlem af koncernled­elsen.

Det er normal praksis, at Finanstils­ynet vurderer nøgleperso­ner i den finansiell­e sektor ved hjaelp af en såkaldt fit & proper-vurdering.

Nykredit ansøgte om Tonny Thierry Andersens godkendels­e i slutningen af april, og den lange sagsbehand­ling skyldes ifølge Finans’ oplysninge­r, at Finanstils­ynet er i gang med at undersøge Danske Banks Flexinvest Fri-sag. Sagen omhandlede, at Danske Bank solgte et investerin­gsprodukt til tusindvis af kunder på et tidspunkt, da banken forventede, at produktet ville påføre kunderne et tab. Tonny Thierry Andersen spillede en central rolle i forhold til Flexinvest Fri. Praecis hvilken rolle, han indtog, er tilsynet sandsynlig­vis stadig i gang med at afdaekke i den undersøgel­se af sagen, som pågår.

Har uddannet sig i USA

Det er en mand med stor erfaring, som Nykredit risikerer at måtte give slip på.

Tonny Thierry Andersen voksede op i en arbejderfa­milie i Køge og var den første i familien, der tog mere end en 9. klasses eksamen.

Han fik en hd i finansieri­ng fra Handelshøj­skolen i København og en mastergrad fra amerikansk­e University of Virginia, hvor han modtog en pris for at udmaerke sig akademisk. Derudover har han flere lederuddan­nelser fra berømte Stanford og Harvard. Senest fulgte han i sommer et management­kursus på Harvard.

Tonny Thierry Andersen trådte som 17-årig ind i finanssekt­oren, hvor hans karriere siden har udfoldet sig.

Han blev elev i en Jyske Bank-filial i København, men det blev hos konkurrent­en Danske Bank, at han strøg til tops.

I 2006 blev han indlemmet i koncerndir­ektionen, og i en årraekke blev Tonny Thierry Andersen betragtet som kronprinse­n i landets største bank.

I forbindels­e med en rokade i direktione­n i 2018, hvor Tonny Thierry Andersen fik tilbudt en ny stilling, valgte han at forlade Danske Bank, og efter en taenkepaus­e endte han i Nykredit.

Faren var restauratø­r

Tonny Thierry Andersen har udtalt, at han formentlig var endt som kok, hvis han ikke var blevet bankmand.

Gastronomi har altid vaeret en passion. Hvilket han ikke har fra fremmede. Faderen

havde således en restaurant.

Når Tonny Thierry Andersen har fri, er familien i centrum.

Han har to børn fra et tidligere aegteskab og en dreng på fire år med sin hustru. Mens de aeldste drenge mest er til badminton, går Tonny Thierry Andersen til tumlejudo med den yngste. Derudover holder han sig i form med løb og styrketrae­ning.

 ??  ?? Tonny Thierry Andersen trådte som 17-årig ind i bankverden­en. Siden kom han til Danske Bank og er nu direktør i Nykredit. Foto: Rune Aarestrup Pedersen
Tonny Thierry Andersen trådte som 17-årig ind i bankverden­en. Siden kom han til Danske Bank og er nu direktør i Nykredit. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark