Jyllands-Posten

Aarhus Kommune overhørte advarsler om rutebilsta­tion

Aarhus Kommune fik allerede i 2010 anbefaling­er om at renovere det kollapstru­ede betondaek ved Aarhus Rutebilsta­tion. Men kommunen fulgte ikke op.

- JONAS HVID MARIA DALHOFF

Allerede i 2010 pegede bygningsek­sperter på, at der var brug for udbedringe­r af betondaekk­et over p-kaelderen ved Aarhus Rutebilsta­tion. Men Aarhus Kommune overhørte anbefaling­erne. Det oplyser Katharina Nyborg, ØSTJYLLAND, side 6-7

chef for Ejendomme hos Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, der ejer rutebilsta­tionen.

»Vi burde have reageret på den rapport, som Rambøll lavede i 2010. Jeg kan se nu, at der er nogle udbedrings­forslag i rapporten. Der blev også foreslået, at man lavede supplerend­e undersøgel­ser. Jeg kan ikke af sagsbehand­lingen se, hvorfor man ikke reagerede. Det skal vi dykke mere ned i nu,« siger Katharina Nyborg, der oplyser, at p-kaelderen under rutebilsta­tionen siden 2010 er blevet besigtiget løbende, men ikke af ingeniører med ekspertise på området.

I rapporten fra rådgivning­svirksomhe­den Rambøll i 2010 blev det slået fast, at der var skader på taget i p-kaelderen, som ligger under rutebilsta­tionen. Natten til onsdag spaerrede Aarhus Kommune området af, da risikoen for et kollaps af betondaekk­et ikke kan udelukkes.

Ango Winther (S), naestforma­nd i teknisk udvalg i Aarhus Kommune, vil tage sagen op med Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø:

»Hvis der lige pludselig er overhaenge­nde fare for, at det hele falder sammen, og man ikke har fulgt op på det siden 2010, er det da et svigt i forvaltnin­gen.«

Det er Keld Hvalsø (EL), formand for Teknisk udvalg, enig i.

»Når man ved, der er en risiko, skal der vaere et løbende tilsyn. Det kan vaere alvorligt,« siger formanden, der vil stille spørgsmål til forvaltnin­gen og forventer at få en generel orienterin­g om sagen og en beskrivels­e af, hvordan der bliver lavet risikovurd­eringer.

Rådgivning­sfirmaet Orbicon har netop lavet en ny risikovurd­ering, der konkludere­r, at det ikke er forsvarlig­t at benytte arealerne, hverken over eller under betondaekk­et på grund af risikoen for kollaps. Derfor gav kommunen tirsdag aften et påbud til trafiksels­kabet Midttrafik om omgående at rømme store dele af rutebilsta­tionen.

Teknikrådm­and Bünyamin Simsek ønskede onsdag ikke at kommentere sagen.

AARHUS, side 10

 ?? FOTO: JOACHIM LADEFOGED ??
FOTO: JOACHIM LADEFOGED

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark