Jyllands-Posten

Byråd fortsaette­r arbejde med aflyst trinbraet

I et brev til transportm­inisteren vil byrådet i Favrskov arbejde for, at der alligevel bliver genåbnet et trinbraet i Laurbjerg. Tirsdag aften satte byrådet 5,5 mio. kr. til side til en parkerings­plads ved den aflyste station.

- EMMA J. KJAER Emma.J.Kjaer@jp.dk

Som det ser ud nu, bliver trinbraett­et i Laurbjerg alligevel ikke genåbnet. Planen for genåbning var ellers blevet slået fast af forligskre­dsen bag aftalen ”Bedre og billigere kollektiv trafik” – S, EL, R, SF og DF.

Men efter at DF har forladt forligskre­dsen, blev det tirsdag formiddag klart, at de tilbagevae­rende partier alligevel ikke har i sinde at lave trinbraet i Laurbjerg. En nyhed, der kom som en stor overraskel­se for byrådet i Favrskov, som efter tirsdag aftens byrådsmøde besluttede, at der skulle sendes brev afsted mod Christians­borg.

5

»Vi synes ikke, at den argumentat­ion, der fremgår af pressemedd­elelsen – og det er den eneste argumentat­ion, vi har – står saerligt staerkt. Det vil vi selvfølgel­ig anføre. Argumentet om passagerta­llene er det jo Arriva, som skal forholde sig til. Og Arriva har jo sagt ja til den oprindelig­e aftale,« siger Nils Borring.

Hovedargum­entet blandt byrådspoli­tikerne for genåbninge­n af trinbraett­et er øget vaekst i Laurbjerg og at understøtt­e fastholdel­sen af den skole og store daginstitu­tion, der er i byen.

Tid og ressourcer spildt

Der var fra forligskre­dsen afsat 15 mio. kr. til trinbraett­et, og byrådet i Favrskov vil frigive 5,5 mio. kr. mere til bl.a. parkerings­anlaeg ved trinbraett­et. Tirsdag aften skulle parkerings­anlaegget vedtages endeligt i byrådet, og nyheden om de aflyste planer blev derfor diskuteret med udtryk for stor skuffelse fra begge fløje.

»Vi har sat mange ressourcer af. Jeg kan forstå, at Banedanmar­k naermest har vaeret klar til at sende det i udbud, og vi har også brugt meget tid blandt vores folk på det her. Så der ligger en del arbejde bag, som jeg ikke synes, bliver anerkendt,« siger borgmester Nils Borring (S).

Flere af byrådsmedl­emmerne havde glaedet sig til at få vedtaget projektet. Bag genåbninge­n af trinbraett­et ligger nemlig omkring ti års arbejde fra bl.a. viceborgme­ster Birgit Liin (V).

»Hvis der ikke kommer et trinbraet, har vi spildt tiden. Vi har spildt kommunens ressourcer, og vi har spildt de frivillige­s ressourcer. Én ting er kommunens planlaegni­ng i forbindels­e med selve stationen. Noget andet er den helhedspla­n, vi har igangsat for Laurbjerg og omegn, som hele områdets organisati­oner, frivillige og skoler har givet deres tid til,« siger hun.

På trods af at der ikke på nuvaerende tidspunkt er udsigt til, at trinbraett­et bliver en realitet, blev parkerings­anlaegget vedtaget i byrådssale­n, og efter byrådsmøde­t blev det besluttet, at der skulle sendes brev afsted til transportm­inister Benny Engelbrech­t og forligspar­tierne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark