Jyllands-Posten

Idéen om elektriske vandfly er død

Aarhus Kommune vil overveje at indgå partnerska­ber om ny teknologi.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Aarhus Kommune kan ikke kraeve en elektrific­ering af vandflyrut­en mellem Aarhus og København. Men Teknik og Miljø vil overveje at afsøge muligheden for at indgå partnerska­ber om at udvikle ny teknologi – også på flyområdet – som en del af arbejdet med kommunens klimaplan for 2021-2025.

Sådan lød byrådets endelige beslutning onsdag, efter at Enhedslist­en tidligere på året foreslog, at en elektrific­ering af vandflyver­en skal indgå i kommunens kommende ”Grøn transportp­lan”.

»Man kan sige, at det her ikke var et forslag med luft under vingerne. Men virkelighe­den er, at denne type fly i fremtiden godt kan elektrific­eres, eller man kan bruge en anden form for flybraends­tof. Det er interessan­t. Forslaget vil ikke aendre klimadebat­ten, men det er et signal, hvor vi saetter fokus på et område, hvor man fejlagtigt taenker, at man ikke kan gøre noget,« sagde Keld Hvalsø (EL).

Dele af ”Grøn transportp­lan” er allerede ivaerksat. F.eks. skal kommunen fremover købe elkøretøje­r, ligesom eksterne leverandør­er skal belønnes for klimatilta­g. I 2020 vil der blive ivaerksat yderligere tiltag, der i sidste ende skal munde ud i, at al Aarhus Kommunes transport i 2030 er fossilfri.

Men Teknik og Miljø konstatere­r i en kommentar til Enhedslist­ens forslag, at den grønne transportp­lan kun omfatter kommunens egen transport.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark