Jyllands-Posten

Bilejer undrede sig over vand på sin bil i p-kaelderen under rutebilsta­tionen

Vanddråber på en bil i pkaelderen under Aarhus Rutebilsta­tion viste sig at vaere regnvand, som sivede gennem kaelderens betondaek. Området er nu afspaerret på ubestemt tid.

- MARIA DALHOFF JONAS HVID maria.dalhoff@jp.dk jonas.hvid@jp.dk

Det var en bekymret bilejer, som i begyndelse­n af oktober kontaktede Aarhus Kommune.

Bilejeren bad kommunen undersøge, hvorfor det dryppede med vand på bilen i parkerings­kaelderen under Aarhus Rutebilsta­tion.

»Derfor kontaktede vi rådgivning­sfirmaet Orbicon. Deres foreløbige rapport blev afleveret til kommunen den 24. oktober, og Orbicon anbefaler, at vi foretager os noget i forhold til at sikre pkaelderen­s daek. Derfor orientered­e vi tirsdag aften Midttrafik om, at det ikke er forsvarlig­t at benytte arealerne,« siger Katharina Nyborg, som siden 2015 har vaeret chef for Ejendomme hos Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune, som ejer området, men udlejer det til trafiksels­kabet Midttrafik, fik natten til onsdag derfor spaerret en stor del af arealet ved busstation­en af. P-kaelderen blev også afspaerret, indtil yderligere undersøgel­ser er foretaget. Aarhus Kommune har ikke offentligg­jort rapporten fra Orbicon, men den peger på forskellig­e udfordring­er, konstatere­r Katharina Nyborg.

»Baereevnen på daekket er ikke tilstraekk­elig på grund af korroderet armeringsj­ern. Samtidig er der søjler, hvor der også er revnedanne­lser. Vandindtra­engen tyder på revnedanne­lser i daekket, og derfor har vi undersøgt det yderligere,« siger Katharina Nyborg, som oplyser, at der er konstatere­t revner i betondaekk­et over p-kaelderen på hjørnet af Sønder Alle og Fredensgad­e.

Her har der vaeret busstop siden 1954, da den nuvaerende Aarhus Rutebilsta­tion blev etableret. I juli i år blev tagoverdae­kningen ved busholdepl­adserne fjernet af Midttrafik, fordi der også her var alvorlige svagheder i de baerende stolper.

Ifølge Katharina Nyborg overtog Aarhus Kommune ansvaret for p-kaelderen under Aarhus Rutebilsta­tion i 2005.

»Der ligger flere rapporter på konstrukti­onernes tilstand. Der ligger en vurdering fra Rambøll i 2010, hvor man fastslår, at der er skader, men hvor man ikke vurderede, at det var risikofyld­t at køre på daekket. Men man

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark