Jyllands-Posten

AGF løber ind i endnu en barsk test af bredden på holdet

Pokalkampe­n mod OB vil tydeligt vise, om de naestbedst­e i AGF er i stand til at gå ind på holdet uden at svaekke det.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Forlaenget spilletid på udebane mod Marstal/Rise fra Fynsserien, forlaenget spilletid på udebane mod 2.-divisionsk­lubben VSK Aarhus, to klubber, som AGF fra Superligae­n som udgangspun­kt burde vinde sikkert over.

I begge pokalkampe gav AGF-traener David Nielsen flere unge spillere muligheden for at vise sig frem, men det er naeppe skudt helt ved siden af, hvis han og traenersta­ben fraviger den pokalrotat­ion en anelse torsdag aften.

Modstander­en på Ceres Park i ottendedel­sfinalen er ligakolleg­erne fra OB, et hold i fin form, og af en større kaliber end de tidligere pokalmodst­andere.

»Vi har en bred trup, der kan håndtere det. Vi skal ikke nedpriorit­ere pokalen. Det er en ny kamp. Dette her er den uge, hvor vi skal spille tre kampe. Det skal vi kunne klare,« siger AGF-traener David Nielsen.

Mod FC København stillede han uden de to skadede spillere Frederik Tingager og Mustafa Amini, der heller ikke forventes at vaere friske til pokaldyste­n. Desuden måtte venstre back Casper Højer Nielsen lade sig bytte ud i anden halvleg, efter at have slået halebenet, og han får naeppe heller en startplads mod OB.

»Vi stiller ikke med det samme hold i alle tre kampe. Vi skal vaere konkurrenc­edygtige, og det er vi ikke, hvis vi stiller med det samme hold i alle kampe. Vi har en bred trup i AGF, og den kommer jeg til at bruge nu. Det er nødvendigt. Jeg kommer til at kigge på, hvilke spillere, der er i flow, hvem har vaeret gode, hvem begynder at blive maette, hvem har spillet nok, hvem mister lidt intensitet og så videre,« lyder det fra AGF-traeneren.

Få udskiftnin­ger

David Nielsen afviser blankt, at AGF vil nedpriorit­ere pokalturne­ringen, selv om der er tale om en hård kamp mod OB få dage før endnu en vigtig superligak­amp mod FC Nordsjaell­and, der også er en af de klubber, der ligger til i kampen om top-seks.

»Er du da vanvittig? Hvorfor skulle vi nedpriorit­ere den? Vi mente jo godt, at vi kunne skifte naesten et helt hold ud til de andre pokalkampe og vinde, og det gik lige. Men det kan vi ikke gøre mod OB. Og det kommer heller ikke til at ske. Vi har et par skadede spillere, så det giver faerre muligheder for at skifte ud. Og derfor kommer vi heller ikke til at skifte ud over hele linjen fra den ene kamp til den anden,« siger David Nielsen.

AGF løber ind til mødet med OB med tre nederlag i traek i ligaen, det seneste mandag aften i Aarhus, da FC København vandt 2-1.

Man skal kunne spille tre fodboldkam­pe på en uge. Nicolai Poulsen, AGF-midtbanesp­iller

Pokalkamp på tvaers?

Midtbanesl­ider Nicolai Poulsen haeftede sig ved, at AGF fik vasket en del af pletten vaek efter 3-4-blamagen mod Silkeborg, og han mener ikke, at pokalkampe­n kommer på tvaers i jagten på succes i Superligae­n.

»Vi kan bruge OB-kampen til meget. Indsatsen mod FC København var et skridt i den rigtige retning. Vi skal ud over stepperne mod OB, vi skal til at have sejre igen efter tre nederlag. Det kan vi begynde med mod OB. Det var en fornøjelse med så skøn en kulisse mod FC København, og det hjaelper os sindssygt meget inde på banen, og jeg håber, folk fortsaette­r med at dukke op til kampene,« siger Nicolai Poulsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark