Jyllands-Posten

Tobaksfond køber sig ind i dansk tøjselskab

Investerin­gsselskabe­t C. W. Obel overtager for et hemmeligt millionbel­øb en større aktiepost i tøjselskab.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Et dansk selskab inden for salg af tøj til virksomhed­er i flere lande skal endnu laengere ud i verden. Derfor har virksomhed­en netop lukket investerin­gsselskabe­t C. W. Obel ind som medejer. Det sker gennem en aktiepost svarende til 30 pct. som er overtaget for et hemmeligt millionbel­øb.

Holstebro-selskabet Rexholm A/S, der eksternt optraeder under navnet ID Identity, afsaetter profil- og firmatøj til erhvervsli­vet, events og begivenhed­er. Selskabet omsatte i fjor for 413 mio. kr. og fik et resultat før skat på 77 mio. kr.

Selskabets stifter og hovedaktio­naer, Peder Holm, har ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r afsat 30 pct. af aktierne til C. W. Obel A/S. Det investerin­gsselskab står bl.a. bag den danske møbelprodu­cent Fritz Hansen samt har ejerandele i en raekke andre danske virksomhed­er. C. W. Obel A/S ejes af Det Obelske Familiefon­d.

I forbindels­e med handlen, som parterne ikke ønsker at oplyse detaljer om eller prisen for, skiftes bestyrelse­sformanden i ID Identity ud. Peder Holm traeder et skridt ned i bestyrelse­n, mens Mikkel Vendelin Olesen, bl.a. tidligere koncernche­f i Pandora , indtager formandsst­olen.

Hverken ledelsen i C. W. Obel eller tøjvirksom­heden ønsker at svare på spørgsmål til aftalen. Parterne oplyser dog, at målet er at styrke selskabets vaekst med fokus på bl.a. øget digitalt salg og en yderligere internatio­nalisering. ID Identity afsaetter tøj gennem et netvaerk af forhandler­e og har de seneste år vaeret fokuseret på øget vaekst uden for Danmark.

Ud over C. W. Obel traeder to af de ledende medarbejde­re også ind i ejerkredse­n i forbindels­e med den nye transaktio­n, hvor Peder Holm dermed gennemføre­r et delvist generation­sskifte

Rexholm - ID Identity havde i 2018 en egenkapita­l på 302 mio. kr. og en soliditets­grad på 95 pct. Så det er også selv uden C. W. Obels pengekasse på egen hånd rustet til nye investerin­ger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark