Jyllands-Posten

Otte er anholdt i Vietnam i sag om 39 døde i lastbil

39 personer blev den 23. oktober fundet døde i en køletraile­r i Storbritan­nien. Mandag blev flere anholdt i sagen.

-

Politiet i Vietnam har anholdt otte personer i en sag om 39 mennesker, der blev fundet døde i en køletraile­r i Storbritan­nien den 23. oktober, oplyste Vietnams statslige nyhedsbure­au, VNA, mandag.

»Baseret på vores oplysninge­r om de mistaenkte vil vi saette gang i efterforsk­ninger, der skal udrydde disse grupper, der på ulovlig vis bringer folk til Storbritan­nien,« siger Nguyen Huu Cau, politichef i Nghe Anprovinse­n.

To andre personer blev anholdt i Vietnam fredag.

De 39 lig blev fundet i en lastbil i Essex-området, og den uhyggelige sag har sat fokus på den menneskesm­ugling, der foregår til Storbritan­nien.

Troede det var kinesere

I første omgang mente politiet, at de omkomne var kinesere.

Efterfølge­nde er teorien dog skiftet, så politiet nu mener, at der er tale om vietnamesi­ske statsborge­re. Sådan lød det i en pressemedd­elelse fredag.

»Vi er i øjeblikket i direkte kontakt med en raekke familier i Vietnam og i Storbritan­nien. Vi tror, at vi har identifice­ret familierne til nogle af de ofre, hvis rejse endte tragisk på vores kyst,« meddelte politiet.

To personer er i Storbritan­nien sigtet i sagen.

Den 23-årige Eamon Harrison

blev ved et retsmøde i Dublin fredag anklaget for uagtsomt manddrab, for menneskesm­ugling og for at have modarbejde­t politiet.

Han menes at have kørt lastbilens trailer til Zeebrugge i Belgien, før den senere blev hentet tilbage til Storbritan­nien.

Mandag blev lastbilens chauffør, den 25-årige Maurice Robinson, der kørte bilen til det sted i Essex, hvor den blev fundet, fremstille­t i retten.

Han er sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab, hvidvask af penge og hjaelp til menneskesm­ugling.

Myndighede­rne har samlet dna-materiale fra familier i provinsern­e Nghe An og Ha Tinh, hvor flere af de formodede ofre menes at vaere fra.

Provinsern­e ligger i det nordcentra­le Vietnam.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark