Jyllands-Posten

Den haese canadier med den danske eks

Rocksanger­en Bryan Adams er blandt de bedst saelgende canadiske musikere nogensinde. Til foråret kommer han til Danmark.

-

Med sin karakteris­tiske, haese stemme har den canadiske sanger og guitarist Bryan Adams i tre årtier henrykket publikum over hele verden. Når han tirsdag fylder 60 år, kan han således se tilbage på megahit som ”(Everything I do) I do it for you” og ”Summer of 69”. Og han er stadig i gang. Adams udkom i marts med sit 14. album ”Shine A Light”, hvor han blandt andre spiller sammen med yngre stjerner som Ed Sheeran og Jennifer Lopez.

Og han er i gang med en europaeisk turné, der til foråret bringer ham forbi både København, Horsens og Vejle.

Bryan Adams debuterede i 1980 med albummet

”Bryan Adams”, men han slog først for alvor igennem med singlehitt­et ”Straight From The Heart” fra sit tredje album ”Cuts Like a Knife” fra 1983.

Albummet solgte til platin i USA, og siden da har den blonde canadier vaeret at betragte som en verdensstj­erne. Ikke mindst i Danmark, hvor interessen omkring ham fik et nøk opad, da han fra 1990 til 2002 dannede par med den danske fotomodel og skuespille­r Cecilie Thomsen.

Tilknytnin­gen til Danmark har tit bragt ham på disse breddegrad­er, og han har bl.a. spillet på både Roskilde Festival, på Midtfyns Festival og i Parken.

Efter bruddet med danske Cecilie har Bryan Adams slået sig ned med sin personlige assistent, Alicia Grimaldi, som han har to døtre med. I dag bor Bryan Adams på skift i London og Paris.

Han er veganer på 30. år og har gennem flere år brugt en stor del af sin tid og sine penge på filantropi.

Blandt andet har han siden 2006 postet en mindre formue i ”The Bryan Adams Foundation”, der økonomisk støtter forskellig­e humanitaer­e projekter.

Bryan Adams, sanger og komponist, Paris/London

 ??  ?? Tilknytnin­gen til Danmark har tit bragt Bryan Adams på disse breddegrad­er. Til foråret kommer han forbi både København, Horsens og Vejle. som led i en europaeisk turné. Foto: Michael Hansen/Polfoto
Tilknytnin­gen til Danmark har tit bragt Bryan Adams på disse breddegrad­er. Til foråret kommer han forbi både København, Horsens og Vejle. som led i en europaeisk turné. Foto: Michael Hansen/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark