Jyllands-Posten

Verdensmes­ter sigter efter rekord – men han vil ikke indrømme det

Lewis Hamilton vandt søndag sit sjette verdensmes­terskab, men han er naeppe faerdig med at stå øverst.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Pete Bonnington er brite uden hang til at smide om sig med store ord, men da Lewis Hamilton vandt sit sjette Formel 1-verdensmes­terskab, kunne løbsingeni­øren ikke holde sin begejstrin­g over radioen tilbage.

»Sådan, Lewis. Fantastisk kørsel, kammerat. Verdensmes­ter. Du gjorde det med stil,« sagde Pete Bonnington, hvis rolle det er at guide Hamilton igennem trafikken under et grandprix.

Det havde han lige gjort søndag i USA, hvor Hamilton blev nummer to, hvilket var nok til at vinde verdensmes­terskabet for sjette gang.

Da Lewis Hamilton efter løbet blev spurgt om, hvorvidt han kunne slå Michael Schumacher­s rekord på syv verdensmes­terskaber, var svaret typisk hamiltonsk.

»Jeg ved ikke med mesterskab­er, men som atlet føler jeg mig så frisk som nogen sinde før, så jeg er klar til det naeste løb. Vi fortsaette­r med at kaempe i de naeste løb.«

Du giver aldrig op?

»Da jeg var seks-syv år gammel, sagde min far til mig, at jeg aldrig måtte give op, så det er vel et familiemot­to,« lød svaret.

Afgørende timing

Efter hans første VM-titel i 2008 var der ellers tegn på, at han ikke rigtig kom ud af stedet.

Han skiftede fra storholdet McLaren til Mercedes, der aldrig havde vundet noget, men det er også en del af at vaere racerkører, siger tidligere racerkører og nuvaerende ekspert for 3+ John Nielsen. For en dygtig kører er ikke bare en, der kan finde ud af at køre bil.

»Lewis Hamilton har også vaeret god til at snuse den rigtige situation frem på det rigtige tidspunkt. Det var ikke nogen let beslutning at skifte fra McLaren til Mercedes i 2013, for McLaren var et storhold, og folk taenkte ”hvad har han gang i?”, men han blev overtalt af Niki Lauda og tog chancen. Så en del af det at vaere mester er også, at man tager de rigtige beslutning­er på de rigtige tidspunkte­r, for dengang kunne han lige så godt have skiftet til Ferrari, alle døre var åbne for ham,« siger John Nielsen.

Hvis John Nielsen skal pege på, hvordan Lewis Hamilton er på racerbanen, nøjes han med at gå en weekend tilbage, da Hamilton vandt i Mexico.

Hamilton blev ramt på første omgang og kørte med en defekt bund på bilen. Eneste chance for at vinde var at lade ham køre langt på et saet slidte daek.

»Hamilton brokkede sig over daekkene, men inde i pitten vidste Mercedes-cheferne, at hvis der var én eneste, der kunne køre hjem på de daek, var det Hamilton. For han indretter sin verden efter omstaendig­hederne, og det kan han kun, fordi han er så dygtig,« siger John Nielsen.

AEndret livsstil

Uden for banen har Lewis Hamilton aendret sin livsstil, der før i tiden var praeget af besøg på natklubber og billeder med fotomodell­er i tabloidavi­serne.

»For tre-fire år siden vidste Mercedes ikke, om de kunne stå inde for hans opførsel uden for banen, men den livsstil har han fuldstaend­ig lagt bag sig. Hvis man taler med folk, der arbejder med ham, arbejder han som en rasende. Han går i detaljer og bliver ved og ved, fordi han søger det perfekte,« siger John Nielsen.

Flirt med Ferrari

Lewis Hamilton har gennem flere interview på det seneste flirtet med tanken om at køre for Ferrari, og det har givet Mercedes-teamchef Toto Wolff lidt at taenke over. De to forekommer at vaere på god fod, men det var nu afdøde Niki Lauda, der i sin tid overtalte Hamilton til at komme til Mercedes.

»Naesten alle racerkører­e har en drøm om at blive fabrikskør­er hos Ferrari, og den har Hamilton måske også et eller andet sted, men i øjeblikket ved han godt, at han er ved Mercedes, der vinder VM.

Men Ferrari viser gode takter, og hans kontrakt udløber i 2020, så det er spaendende at se, hvad der sker naeste år blandt topkørerne,« siger John Nielsen.

Den seksdobbel­te verdensmes­ter gjorde da også Toto Wolffs nattesøvn lidt lettere i et interview med Sky Sports før løbet i Texas.

»Fremtiden er aldrig sikker, men jeg nyder det, jeg laver, og jeg kan ikke se en grund til at stoppe lige nu. Jeg kan ikke se nogen saerlig grund til at skifte. Jeg elsker at vaere her ved Mercedes, og jeg elsker at vaere en del af historien,« sagde Lewis Hamilton.

Og det var også den besked, han havde til Pete Bonnington, da han svarede ham over radioen efter grandprixe­t i Austin søndag.

En besked, der må bekymre konkurrent­er, der tror, at de har en chance for at vinde VM.

»Still we rise« – vi stiger stadig – lød svaret fra Hamilton. Meget skal gå galt, hvis ikke Hamilton naeste år udligner Michael Schumacher­s syv VM-titler.

Fremtiden er aldrig sikker, men jeg nyder det, jeg laver. Lewis Hamilton, efter at have vundet endnu et VM i Formel 1

 ??  ?? Lewis Hamilton vandt søndag sit sjette verdensmes­terskab. Kan han fortsaette høsten? Foto: Dan Istitene/AFP
Lewis Hamilton vandt søndag sit sjette verdensmes­terskab. Kan han fortsaette høsten? Foto: Dan Istitene/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark